Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Патрульні й активісти замальовували приховану рекламу наркотичних речовин

Кошти на фарбу збирали власними силами

Останнім часом на стінах будинків, магазинів і на парканах побільшало написів про продаж наркотичних речовин. Патрульні разом із активістами “Молодіжного націоналістичного конгресу” та організації “Вільні люди” замальовували “наркографіті” .

Як розповіла журналісту “ВЗ” активістка ГО “Стоп наркотик” Оксана Дацків, активісти звернулися до ЛКП із проханням повідомити про небезпечні настінні написи.”Уся інформація, яка подається на стінах, - зашифрована, - каже Оксана. - Людина пише повідомлення, замовляє наркотики. Гроші перераховує на мобільний рахунок... Небезпечні речовини продавці можуть залишити у під'їзді, біля смітників, у парку біля дерева, або в дуплі. Продавці залишаються інкогніто”.

Жеки повідомили про 500 таких написів. У четвер, 15 лютого, активісти разом із патрульними близько 200 “наркографіті” замалювали. Кошти на фарбу збирали власними силами. Усі зафарбовані написи активісти позначили на спеціальній інтерактивній мапі. Кожен охочий може позначити на ній місця, де такі написи залишаються (зокрема, не замальовані написи на вул.К. Левицького, акад. Богомольця, Лисенка тощо). Їх згодом також замалюють.

Патрульний Назар Франчук, який брав участь в акції “Стоп наркотик”, розповів: “Проблема із цими написами вкрай гостра. Ці продавці навіть конкурси між собою влаштовують, хто по місту намалює більше такої реклами. За це безкоштовно обіцяють наркотики. Важливо, аби люди не були байдужими. Якщо хтось бачить у своєму районі, на стінах будинків чи парканах таку рекламу, її треба замалювати. Зазвичай, її легко відрізнити від інших написів. У ній є ключові слова, напряму пов'язані з вживанням наркотиків. Наприклад, слово кайф”.

Схожі новини