Передплата 2024 «Добра кухня»

Син Лєха Валенси відсидів день за крадіжку… свічки

«Це якийсь абсурд», - прокоментував вирок суду Валенса-молодший

Славомір Валенса, - син відомого польського політика, екс-президента РП Лєха Валенси, - відмовився заплатити 20 злотих штрафу за крадіжку ароматизованої свічки в одній з крамниць Торуня, - пише Super Express. Через це його посадили на один день під арешт.

Повідомляють, що Славоміра Валенсу упіймала охорона торуньського магазину, коли той вже виходив з крамниці з покупками. З’ясувалося, що має у кишені плаща ароматизовану свічку. Охоронці викликали поліцію, справа потрапила до суду, який зобов’язав крадія сплатити 20 злотих штрафу.

Син колишнього президента Лєха Валенси не забажав, однак, витрачатися на штраф, оскільки переконаний, що не є винним.

«Суд замінив йому штраф на громадські роботи. Але Славомір Валенса не погодився і на цей вирок, бо не мав бажання ходити Торунем з мітлою, тож не з’явився у призначене місце у вказаний час», - пише Super Express.

Урешті судовий виконавець вніс подання про заміну покарання на арешт. Районний суд у Торуні підтримав це подання і призначив Валенсі-молодшому одноденний арешт взамін за штраф у 20 злотих. «То якийсь абсурд, щоб за свічку йти до в’язниці», - прокоментував вирок Славомір Валенса.

Схожі новини