Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи святкуєте ви День святого Валентина?

Журналісти "Високого Замку" розпитали відомих львів'ян, як вони відзначають День закоханих

14 лютого закохані у багатьох країнах святу відзначають чудове свято — День святого Валентина. У цей день закохані дарують одне одному подарунки — квіти, цукерки, іграшки, повітряні кульки і особливі листівки у вигляді сердечка, які у народі називають “валентинками” і у яких написано освідчення у коханні. Як відзначаєте ви день святого Валентина?

Катерина Бужинська, народна артистка України:

- Для мене 14 лютого не просто День закоханих, а один з найщасливіших днів у моєму житті. Саме 14 лютого відбулися наші з Дімітаром заручини. Цьогоріч ми святкуватимемо це для нас подвійне свято вчетверте. Тепер уже разом з нашими дітьми. І, звісно, даруватимемо одне одному подарунки. Одним з моїх подарунків моєму коханому і всім, хто кохає і хоче бути коханим, стане прем’єра пісні про кохання на каналі М1 - “Ти один на мільйон”.

Катерина Рибій, речниця патрульної поліції у Львівській області:

- У нашій сім'ї святкуємо День закоханих одразу після річниці шлюбу. Ці дати зазвичай об'єднуємо. Але 14 лютого робимо один одному дрібні милі подаруночки - валентинки. Одного року я чоловікові подарувала декоративне мило із зображенням фантиків Love is..., а він мені за збігом - жувальні гумки Love is... Солодкі подарунки і теплі слова. А ще це свято нашої родини, у цей день народилася молодша сестра Валентина. Тому у День закоханих уся увага їй, незважаючи на те, що їй уже 22-й рік…

Алла Вострякова, художниця:

- Мені, на жаль, поки що немає з ким святкувати День закоханих... Але вважаю це свято чудовим, романтичним, святом найпрекраснішого почуття — кохання! Це зайвий привід красиво висловити свої почуття до коханої людини. Коли обираєш подарунок чи готуєш сюрприз, ти постійно думаєш про свою половинку і уявляєш її (його) радість і втіху, а це підігріває почуття, емоції і зближує людей. А ще приємно відчувати романтично-цукеркову атмосферу у місті, це підіймає настрій і зігріває серце.

Орест Скоп, художник, заслужений діяч мистецтв України:

- Бог — це є любов, а любов — це є Бог. Там, де прославляється любов, треба завжди святкувати. Святкую День Валентина щодня, бо моя дружина — суцільне свято. Чому згадують 8 березня, щоб привітати жінок? А День святого Валентина, щоб привітати закоханих? Кохання — або воно є, або його немає. Якщо людина кохає, і хоче привітати кохану людину, не повинна чекати 14 лютого. Кохання не може мати спеціально встановленого дня. Закохані мають святкувати 365 днів на рік.

Схожі новини