Передплата 2024 «Добрий господар»

До Львова повернулись українські миротворці, які завершили миротворчу Місію ООН Ліберії

  • 10.02.2018, 16:28
  • 1 453

До Львова прибули 80 українських миротворців зі складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який упродовж 14 років виконував миротворчу Місію ООН.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зустріти українських авіаторів, які із гідністю закінчили миротворчу місію у далекій африканській країні, прибули начальник армійської авіації командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Ігор Яременко, начальник штабу— перший заступник командувача військ оперативного командування “Захід” генерал-майор Валерій Залужний, рідні та близькі.

Українські миротворці із гідністю виконали усі складні завдання Місії ООН і стали свідками підняття країни з руїн і повернення її до нормального мирного життя.

Після завершення урочистостей військовослужбовці вирушили до місця проведення карантинних заходів — обов’язкової процедури після повернення з африканського континенту. Весь особовий склад упродовж тижня пройде медичне обстеження і вже після цього повернеться до своїх родин.

Начальник штабу — перший заступник командира 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковник Іван Бовкун відзначив, що на урочистих заходах із закриття миротворчої Місії ООН в Ліберії був присутній новообраний президент країни Джордж Веа, який подякував українським вертолітникам за виконану місію і дав високу оцінку їхній діяльності.

У Ліберії ще залишилися українські військовослужбовці на чолі із командиром полковником Віталієм Панасюком, які залучені до процесу згортання місії. Найближчим часом вони мають організувати завантаження майна та техніки на авіаційний та морський транспорт і згорнути місію. Після виконання цього завдання вони повернуться в України. Таким чином миротворча Місія ООН 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України буде завершена.

Схожі новини