Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Процес пошуку зниклих на Донбасі українців необхідно розблокувати, - Геращенко

  • 10.02.2018, 14:58
  • 697

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про необхідність розблокування процесу пошуку зниклих громадян України на окупованому Донбасі із залученням Міжнародного комітету червоного хреста.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook зазначивши, що для цього є необхідним дієвий механізм отримання інформації про кількість ідентифікованих росіян , які загинули на Донбасі.

Вона також уточнила, що подала запити "до усіх компетентних структур щодо інформації про кількість ідентифікованих загиблих на Донбасі росіян".

"Лише цього тижня українські військові передали останки двох загиблих росіян. Звичайно, за роки російської агресії випадків, коли після експертизи ДНК чи співпадіння документів і інших обставин росіяни забирали останки своїх рідних з моргів чи поховань на cході України, було набагато більше. Однак РФ та її представники у "мінській групі" і в "нормандському форматі" категорично відмовляються делегувати своїх експертів до механізму за участі МКЧХ для пошуку зниклих безвісти", - заявила Геращенко.

Окрім того, на її думку, координатори ОБСЄ "займають в цьому питанні недостатньо активну позицію".

За словами Геращенко, однак цей механізм потрібен Україні для пошуку зниклих українів на Доньасі.

"Чим більше ми матимемо інформації про справжні масштаби загиблих на Донбасі росіян, тим більше шансів розблокувати процес пошуку зниклих на окупованому Донбасі із залученням МКЧХ. Я мрію, що рано чи пізно , ми встановимо істину про кожного зниклого , знайдемо інформацію про всіх загиблих. А Росія буде відповідати за всі своі злочини періоду “настамнєт”", - підсумувала вона.

Схожі новини