Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна надала до ЄСПЛ покази свідків стосовно анексії Криму і війни на Донбасі

  • 09.02.2018, 13:58
  • 970

Україна надала до Європейського суду з прав людини юридичні позиції по двох справах стосовно незаконної анексії Криму Російською Федерацією та військового конфлікту на сході України.

Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Укрінформ.

"Станом на сьогоднішній день, з п'яти великих міждержавних справ дві - вже по ним Україна подала свої юридичні позиції, аргументи, покази свідків. Майже 200 свідків було заявлено. Перша справа - по Криму, по незаконній анексії Криму. Друга справа - це Донбас", - сказав міністр.

За його словами, в Україні розраховують, що Європейський суд цього року визначить процесуальний графік і чіткі строки розгляду для цих двох справ.

"Ми розраховуємо, що ми будемо мати першу таку інформацію вже найближчим часом від Європейського суду. Оскільки ми туди звернулися з пропозицією надати для нас як заявника-країни чіткий процесуальний графік і визначитися, де будуть допитуватися свідки: чи вони будуть допитуватися в Страсбурзі, чи в Києві", - наголосив Петренко.

Зазначимо, в Європейському суді з прав людини знаходяться 4226 справи, які стосуються подій у Криму та на Донбасі. Із них 257 подано проти РФ.

Як відомо, Росія анексувала Автономну Республіку Крим у 2014 році. З квітня того ж року триває військовий конфлікт на сході України, водночас, Росія заперечує участь її військових у конфлікті.

Схожі новини