Передплата 2024 «Добра кухня»

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман проінспектував Львів

Собору святого Юра — гроші, Перинатальному центру — обладнання

У рамках робочого візиту до Львова прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся зі студентами УКУ, побував у Соборі святого Юра, проінспектував хід будівництва Львівського перинатального центру і підписав угоду з ЄБРР.

В Українському католицькому університеті глава уряду зустрівся зі студентами та викладачами. Говорили про політику, економіку, якість освіти, затребуваність фахівців. Після годинної розмови Володимир Гройсман наголосив: саме так. Яв в УКУ, повинна виглядати сучасна освіта.

Першу чергу Перинатального центру відкриють у третій декаді березня. Фото: прес-служба ЛОДА
Першу чергу Перинатального центру відкриють у третій декаді березня. Фото: прес-служба ЛОДА

Далі пан Гройсман ознайомився з ходом робіт в обласному перинатальному центрі. Повідомив кілька приємних новин. Насамперед про те, що в третій декаді березня 2018 року після тривалої реконструкції буде відкрито першу чергу цього медичного закладу. Гройсман запевнив, уряд готовий допомогти у закупівлі обладнання для центру. «Українці мають бути здоровими, а медичні послуги — якісними”, - наголосив прем'єр-міністр.

Відвідини Собору святого Юра. Фото: прес-служба уряду
Відвідини Собору святого Юра. Фото: прес-служба уряду

Ще одна добра новина від глави уряду: цього року на реконструкцію Собору святого Юра у Львові Кабмін надасть 20 мільйонів гривень. «Потрібно допомогти реконструювати це важливе, духовне історичне місце, – зазначив прем'єр. – Цього року профінансуємо 20 млн гривень на його реконструкцію, збереження та модернізацію”.

У Перинатальному центрі журналісти запитали прем'єра, чи готовий він допомогти вирішити транспортну проблему, пов'язану, зокрема, з боргом міста перед ЛАЗом за придбані автобуси для комунального АТП-1. Гройсман зазначив: “Я не знаю нюансів цієї проблеми. Вважаю, що не можна допустити жодного колапсу: ні сміттєвого, ні транспортного, ні якогось іншого. Це питання, очевидно, у компетенції місцевої влади Львова, зокрема міського голови”.

На завершення візиту Володимир Гройсман зустрівся в офісі компанії SoftServe з представниками львівського бізнесу. У рамках зустрічі підписав кредитну угоду на 30 мільйонів євро з Європейським банком реконструкції і розвитку. Позику призначено для будівництва сонячної електростанції.

Схожі новини