Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для неплатників аліментів наступили складні часи - Іванна Смачило

В обласному “Списку ганьби”, укладеному регіональним підрозділом Мінюсту, - 1672 злісні неплатники аліментів

Набув чинності закон України, який посилює відповідальність батьків за несплату аліментів. У рамках проекту Мін’юсту “Чужих дітей не буває” Виконавча служба Головного територіального управління юстиції Львівщини склала і оприлюднила обласний “Список ганьби”. У ньому 1672 злісні неплатники аліментів.

У список потрапляють батьки, які накопичили борг за аліментами за три місяці.

Список ганьби” оприлюднює прізвище, ім’я та по батькові боржника, проте в ньому не міститься персональної інформації, яка підпадає під дію закону щодо захисту персональних даних. Про це повідомила на прес-конференції начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Іванна Смачило.

«Боржники аліментів насамперед мають обмежене право виїзду за кордон, якщо борг накопичився більше, як за півроку, - сказала Іванна Смачило. - Також є обмеження щодо керування транспортними засобами. Тобто у батька чи матері, які не платять аліменти, заберуть водійські права. Вилучені документи будуть зберігатися в інспектора поліції. Якщо борг буде погашено, права повернуть. Якщо батьки мають гроші на бензин, при сьогоднішніх цінах на пальне, то, очевидно, мали б мати і на сплату аліментів. Боржників аліментів обмежать і у праві на полювання”.

Якщо боржник аліментів не працює, чи тимчасово втратив роботу, закон передбачає для нього суспільні роботи.

Схожі новини