Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці закликають Президента заборонити рекламу на дорогах

  • 08.02.2018, 08:20
  • 715

На офіційному сайті Адміністрації Президента України зареєстрована петиція з проханням заборонити розміщення реклами на білбордах вздовж усіх доріг задля зменшення числа ДТП та смертності на дорогах.

Про це повідомляє УНН.

Автром петиції виступив Олег Гаразд.

За його словами, реклама, розміщена поблизу дороги, часто відволікає увагу водія.

“Шановний пане президенте, хотів би попросити вас звернути увагу на проблему реклами, яка розміщується ледь не кожних пів кілометра на будь-якій дорозі. Я, як свідома людина розумію, що розміщення реклами дає колосальні кошти, але хочу зауважити, що мене, як водія під час руху воно суттєво відволікає та не дає сконцентрувати увагу на дорозі”, — пише автор.

За його словами, молодим водіям буде вдвічі складніше кермувати автомобілем, адже їм через брак досвіду не завжди вдається концентруватись на дорозі.

“Не мені нагадувати про кількість ДТП та число смертності на наших дорогах. Візьмімо для прикладу Чехію, де минулого року повністю заборонили будь-які види реклам вздовж доріг. Це і красиво і дозволяє сконцентруватись. Тому прошу вас, пане президенте, скористатися досвідом Чехії та заборонити розміщення реклами вздовж українських доріг”, — зазначив він.

Петиція зареєстрована у понеділок, 5 лютого, і вже набрала 162 голоси із 25 тис. необхідних.

Схожі новини