Передплата 2024 «Добра кухня»

Комісія з допуску на Олімпіаду знайшла нових спортсменів з РФ, пов'язаних із допінгом

  • 06.02.2018, 14:58
  • 688

Глава комісії з допуску атлетів на Олімпійські Ігри Валері Фурнерон заявила про те, що в справі про застосування допінгу спортсменами з РФ знайдені нові імена, що не згадувалися у попередніх доповідях.

За її словами, комісія також виключила 50 тренерів і 10 членів медичного штабу російської делегації зі змагань.

"Наше завдання - не допустити до змагань тих спортсменів, які підозрювалися у вживанні заборонених препаратів", - зазначила Фурнерон.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет вперше в історії відсторонив збірну Росії від участі в Іграх у Південній Кореї через державну допінгову програму в РФ, а також призупинив членство РФ у МОК. Через це збірна Росії виступить на Олімпіаді-2018 в "нейтральному статусі" - тобто спортсменам не дозволять демонструвати будь-які держсимволи та "виступати в екіпіровці з позначенням їх національної приналежності".

1 лютого CAS виправдав 28 із 39 російських атлетів, які отримали довічну дискваліфікацію на Олімпійських іграх за застосування допінгу. У відповідь МОК заявив про невдоволення рішенням CAS скасувати довічне відсторонення 28 із 39 російських атлетів на Олімпійські ігри через використання заборонених речовин.

Після цього Міжнародний олімпійський комітет відмовив Олімпійському комітету Росії в допуску на Олімпіаду 2018 року в Пхенчхані 13 російських атлетів і двох тренерів, довічне відсторонення яких від Ігор скасував Спортивний арбітраж.

Схожі новини