Передплата 2024 «Добра кухня»

Американські хірурги відмовилися вдруге приїхати до Львова

  • 05.02.2018, 17:31
  • 2 020

Відмову пояснили високим професіоналізмом львівських колег.

Навесні до Львова планувала уже вдруге приїхати команда хірургів зі США, які спільно з колегами з львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ мали проконсультувати і прооперувати дітей (передусім сиріт) зі складними урологічними вадами. Однак у надісланому днями листі американці повідомили про відмову, пояснивши її високим рівнем професіоналізму місцевих хірургів, які самостійно здатні проводити найскладніші операції.

Команда медиків-добровольців зі США, яку очолив пластичний хірург з більш ніж 30-річним стажем Чарльз Мур, торік вперше побувала у Львові. До її складу увійшли дитячі хірург-уролог Майкл Ерхард, хірург-ортопед Кевін Ніл, пластичний хірург Адам Моль і протезист Деймон Віктор. Тоді американці провели українським дітям кілька надскладних операцій.

Окрім того, медики з-за океану поділилися з львівськими хірургами досвідом проведення таких оперативних втручань. Його переймали дитячі хірурги з ОХМАТДИТу Андрій Дворакевич, Андрій Поцюрко, Роман Стеник, Олександра Бурда і хірурги львівської міської дитячої лікарні Андрій Наконечний та Тарас Вівчарівський.

На приїзд колег зі США львівські хірурги очікували і навесні цього року. Але днями дитячий хірург Андрій Дворакевич, який відбирав дітей для огляду американськими спеціалістами, отримав листа від пластичного хірурга зі США Чарльза Мура, в якому він повідомив, що цього року команда хірургів до Львова не приїде.

«Наша невелика хірургічна група, на жаль, не приїде до Львова цього року. Я говорив з Майклом та Кевіном саме вчора і вони обоє, попри величезне задоволення і свій досвід роботи з вами та лікарнею, розуміють, що вони зараз не просто дуже зайняті, але й також, і я їх розумію, певні, що ви (лікарі та сама лікарня) насправді настільки професійні, що вони мало що можуть додати до вашого професіоналізму», - написав Чарльз Мур.

Схожі новини