Передплата 2024 «Добрий господар»

У Литві Президент виступила на захист реклами алкоголю в глянці

  • 05.02.2018, 15:20
  • 718

З 1 січня в Литві набули чинності поправки до закону про контроль над ринком алкоголю, які забороняють рекламу спиртних напоїв.

У зв'язку з цим, в імпортованих в Литву іноземних журналах сторінки з рекламою алкоголю стали заклеювати наклейками, або і зовсім їх виривати. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

За словами директора дистриб'юторської компанії "Press Express" Вігінтаса Барташевічюса, процес видалення реклами алкоголю з іноземних журналів досить витратний.

"Кожен журнал потрібно переглянути, записати сторінки, які потрібно заклеїти. У нас є сотні примірників і п'ять чоловік, які повинні прибрати потрібні сторінки з журналу. Наші витрати високі, і ми не знаємо, що робити", - пояснив В.Барташевічюс.

Штрафи за порушення значні - 30 тис. євро.

Парламентська опозиція вже запропонувала декілька поправок до нового закону. А глава держави Далія Грібаускайте висловила свою думку з цього приводу.

"Це нагадує мені середньовіччя, і завдає величезної шкоди іміджу та репутації Литви. Все дуже просто. Треба усунути суперечливі положення закону", - повідомила президент Литви.

Як відомо, в Україні зібралися посилити штрафи за вживання алкоголю в не призначеному для цього місці.

Однак, експерти вважають, що така ініціатива жодним чином не вплине на обсяги споживання спиртного.

Схожі новини