Передплата 2024 «Добрий господар»

Кращим боксером світу у 2017 році визнали українського чемпіона

  • 03.02.2018, 14:16
  • 827

Під час нагородження у Сочі він виголосив свою промову українською мовою.

Український боксер Олександр Хижняк у Сочі виголосив промову українською мовою.

Відповідне відео розмістили у суботу, 2 лютого, на YouTube каналі Української федерації боксу.

Його визнали найкращим боксером світу незалежно від вагових категорій 2017 року за версією Міжнародної боксерської асоціації. Престижну нагороду українцеві вручили в Сочі в рамках Всесвітньої боксерської форуму.

У 2017 році Хижняк став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років і отримав титул кращого боксера на чемпіонаті Європи в Харкові, а також здобув «золото» чемпіонату світу в Гамбурзі. У Федерації відзначили, що в 2017 році Хижняк завоював усі можливі золоті нагороди на провідних боксерських стартах. Він став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років, а також отримав титул кращого боксера на чемпіонаті Європи в Харкові і золото світової першості в Гамбурзі.
«Це неймовірне визнання та надзвичайно почесна нагорода для мене. Вдячний міжнародній боксерській спільноті, тренерському складу збірної України та усім вболівальникам за підтримку. Це наша спільна перемога. Подібні нагороди є неабияким стимулом для того, щоб ще з більшою мотивацією працювати задля здобуття нових вершин. Моя головна мета – нагорода Олімпійських ігор і зроблю все від себе можливе аби якомога краще підготуватися до ліцензійного чемпіонату світу 2019 року та здобути перепустку на Олімпіаду Токіо-2020», - заявив боксер.

До слова, аналогічної нагороду в 2011 році отримав ще один титулований український боксер - Олександр Усик.

Схожі новини