Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівський архієпископ УПЦ МП заявив про зумисний підпал церкви на Сихові

  • 03.02.2018, 13:39
  • 952

У ДСНС кажуть, що вогонь йшов зсередини храму і причиною пожежі стало коротке замикання.

Архієпископ львівський і галицький УПЦ МП Філарет заявив, що пожежа у храмі на просп. Червоної Калини, 89 цієї вночі виникла внаслідок підпалу радикалами. Про це йдеться в офіційній заяві архієпископа Філарета, опублікованій 3 лютого на порталі «Духовна велич Львова».

«Сьогодні о 02:00 вночі від рук радикально налаштованих людей було підпалено православний храм. Те, що відбулося у Львові не вкладається в свідомості людей. Стає дивним, коли християни висловлюють свою політичну позицію підпалом храму. Ми живемо в ХХІ столітті, але спостерігаємо за тим, що нічого не змінилося від часів гонінь на Христа. Ісус Христос був гнаний вчора, гнаний сьогодні і буде гнаний завжди. Але тільки Христос є вчора, сьогодні і назавжди, а ім‘я гонителів зникли з лиця землі», – йдеться у заяві архієпископа Філарета.

Заява Філарета стосується сьогоднішньої нічної пожежі у храмі на Сихові, під час якої вогнем зруйнувалася обшивка даху, дерев'яне перекриття, стіни та церковний інвентар.

Водночас речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев зазначив ZAXID.NET, що попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замикання елетромережі. «Точну причину пожежі встановлять правоохоронці. За попередньою версією, вогонь виник внаслідок короткого замикання електромережі. Можу сказати, що вогонь ішов зсередини будівлі. Однак деталі ще мають встановити правоохоронці», – розповів ZAXID.NET речник ДСНС Львівської області Віталій Туровцев.

Додамо, що це той самий храм, який тиждень назад закликали демонтувати активісти і законність будівництва якого мали перевірити Держархбудінспекція та Держгеокадастр.

Після закликів активістів демонтувати храм на Сихові в УПЦ МП заявили, що конфлікт навколо церкви штучно створюють радикальні організації та партія «Свобода», які «на святому хочуть заробити свої грішні рейтинги».

Схожі новини