Передплата 2024 ВЗ

СБУ затримала екс-заступника «міністра спорту» окупованого Криму

  • 02.02.2018, 18:00
  • 1 231

Чиновник їхав виготовляти біометричний паспорт у Херсоні.

Служба безпеки України (СБУ) затримала колишнього заступника «міністра спорту» самопроголошеної ради міністрів окупаційної влади Криму Фаруха Камалова.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається Фаруха Камалова оперативники СБУ затримали в пункті пропуску «Каланчак» на адміністративній межі з тимчасово аннексованим Кримом. Вони встановили, що колишній український чиновник з квітня 2015 року по травень 2016 року обіймав посаду заступника «мінспорту» окупованого Криму.

Повідомляється, що після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи по створенню державної програми окупаційної влади щодо «військово-патріотичного виховання громадян РФ в Республіці Крим». Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря регіонального відділення в російській суспільно-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту Росії». Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що людина планує виїхати з окупованого Криму в Херсонську область для вирішення особистих питань. «Правоохоронці затримали його при перетині адміністративної кордону згідно ст. 208 КК України. Слідчими Головного управління СБУ в АР Крим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України», - йдеться в повідомленні СБУ.

Пізніше, речниця СБУ Олена Гітлянська написала на своїй сторінц у Facebook, що Камалов приїхав для отримання біометричного паспорта. «Як ви думаєте, навіщо цей «патріот» Росії приїхав до України? Український біометричний паспорт отримати!!!», - написала вона.

Як відомо, на початку січня в Києві затримали екс-міністра охорони здоров'я окупаційної влади Криму Петра Михальчевського. 8 січня його заарештували.

Схожі новини