Передплата 2024 «Добра кухня»

Трагедія в дитячому таборі "Вікторія". Інспектору ДСНС оголосили про підозру

  • 02.02.2018, 14:14
  • 602

Службовця підозрюють за ч. 2 ст. 367 КК України ("службова недбалість").

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру інспектору управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у справі «Вікторії» у службовій недбалості.

Зазначається, що інспектора підозрюють у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

«Встановлено, що вказаною службовою особою протягом 2016-2017 рр. неодноразово виявлялися порушення пожежної безпеки у дитячому закладі «Вікторія», у зв’язку із чим складено акти, приписи про усунення порушень у сфері цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки та протоколи про адміністративне правопорушення», - йдеться у заяві прес-служби прокуратури.

Наголошується, інспектором не було вжито необхідних заходів для підготовки матеріалів позову до суду щодо зупинення роботи табору, діяльність якого у таких умовах призвела до пожежі та загибелі трьох дітей.

Крім того, службовця вже відсторонено від займаної посади.

У свою чергу, за результатами перевірки внесено позов до окружного адміністративного суду про повне зупинення роботи комунального закладу.

Нагадаємо, 25 січня Апеляційний суд розглянув клопотання адвокатів директора дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» Петроса Саркісяна про пом'якшення запобіжного заходу - з тримання в СІЗО на домашній арешт. Зазначається, що у відповідному проханні адвокатів було відмовлено.

Раніше повідомлялося, що суд відсторонив Саркісяна від посади директора.

Як повідомлялось, Апеляційний суд Одеської області 30 листопада 2017 року взяв під арештдиректора дитячого табору "Вікторія".

Як відомо, в ніч на 16 вересня 2017 року в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. У результаті загинуло троє дітей. Поліція відкрила провадження ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Пожежа сталася через кип'ятильник, який був увімкнений у кімнаті вихователя.

Схожі новини