Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коли вигідно купувати, а коли продавати долар

  • 01.02.2018, 14:32
  • 8 275

Коливання валютних курсів це хороша можливість заробити.

Коли треба продавати, а коли купувати долари, повідомляє «Сегодня».

Сезонні коливання спостерігаються останні три роки, адже раніше курс утримувався Нацбанком.
Якщо порівняти графіки за останні роки, то максимальні ціни на долар фіксуються взимку, а потім вони падають аж до літа. Восени починаються чергові перегони. В середині осені знову спостерігається падіння ціни, хоча і не таке сильне, як від зими до літа. А ближче до Нового року ціна на долар знову злітає вгору, починаючи тим самим зимовий курсовий пік.

Експерти підтверджують, що купувати долари найвигідніше влітку, в липні-серпні. А позбавлятися від валюти треба в грудні-січні, коли долар зростає.

"Найкраще купувати долари влітку. Пік зміцнення гривні доводиться на кінець липня - початок серпня. Якщо не буде якихось подій, які можуть зламати загальну логіку, яку ми спостерігаємо протягом багатьох років. Для продажу кращий період - десь друга декада січня ", - говорить експерт-економіст Борис Кушнірук.

Що стосується осені, продавати долари потрібно тільки якщо гривня потрібна терміново, і тільки під час росту цін. Тому що, як показує досвід останніх трьох років, осінні піки далеко не такі високі, як зимові.

Секрети продажу і покупки долара

Фахівці стверджують, що протягом місяця або тижня також спостерігаються певні закономірності в поведінці долара. Вони, звичайно, не так чітко виражені, як сезонні піки, але, тим не менш, допоможуть заощадити в разі, якщо вам треба провести операції з обміну валют не в найвдаліший період, коли курс не надто привабливий.

"Найчастіше найбільш слабка наша валюта в останній тиждень місяця, коли підходять до виплат доларові платежі. Найбільш сильною наша валюта є на другому тижні місяця, коли тиск на курс з боку його основних покупців мінімально", - ділиться спостереженням Максим Пархоменко.

Можна зробити висновок, що продавати долари слід наприкінці місяця, а купувати - з 7 по 14 число кожного місяця.

Що стосується днів тижня, то багато аналітиків не бачать тут особливої ​​закономірності.

Правда, при обміні валют варто враховувати, що на початку тижня, після вихідних, часто офіційний курс гривні "просідає", що відбивається на роздрібному курсі покупки. Таким чином початок і кінець тижня - не найкращий час для того, щоб здавати долари. Краще зробити це в середині тижня.

Найбільш сприятливі дні для продажу доларів - вихідні.

На думку експертів, найкращий час для покупки доларів:

протягом року - літо.

протягом місяця - другий тиждень місяця.

протягом тижня - середа-четвер.

Кращий час для продажу доларів:

протягом року - зима.

протягом місяця - останній тиждень.

протягом тижня - вихідні.

Схожі новини