Передплата 2024 ВЗ

Звільнений з полону розповів про ситуацію на окупованих територіях

  • 28.01.2018, 08:57
  • 879

Звільнений заручник бойовиків Володимир Фомічов розповів, що на окупованому Донбасі є жителі, що налаштовані проти України, але незадоволених бойовиками ще більше.

"Більшість людей налаштовані проти України, але ще більше число людей, налаштованих проти "керівництва" так званої республіки. Вони незадоволені соціальною ситуацією і починають розуміти, що в усьому винні не "укропи", є і внутрішні проблеми", – розповів він у інтервью "Цензор.нет".

В ОРДЛО Україну не люблять. Вважають державу винною у війні.

"Зі мною сидів один "ополченець", який мені сказав: "Вова, я довго намагався розібратися в цих моментах, але, коли я побачив підірваний автобус, я зрозумів, що йду воювати". Багато хто пішов, коли побачили руйнування, які не правильно інтерпретовані тим боком. А ми не змогли розповісти, як воно було насправді. Вони чули лише те, що на Донецьк напали, а вони обороняються. Розумієте, дуже складно провести лінію поділу між Майданом і захопленням обладміністрації. Багато хто вважає: майданівці захопили обладміністрацію, а що нам не можна? Їм потрібно розповідати, що львів'яни ніколи не намагалися від'єднуватися від України, весь Майдан був за єдність України, за те, щоб люди краще жили", - розповів Фомічов.

Люди досі покладають великі сподівання на Росію.

Схожі новини