Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ передала Сербії список найманців, які воюють серед російських бойовиків на Донбасі

  • 25.01.2018, 18:17
  • 792

Служба безпеки України передала сербській стороні 23 прізвища сербів, які беруть участь у бойових діях на сході України у складі незаконних озброєних формувань.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, офіційної реакції Бєлграда поки не надходило.

"Що стосується сербської сторони, то хочу відмітити, що починаючи з жовтня 2017 року, ми передали їм прізвища 103 сербів, які брали участь в озброєному конфлікті на сході нашої держави", - сказав Грицак.

За його словами, два дні тому СБУ передала сербській стороні 23 прізвища сербів, які, за даними української спецслужби, беруть участь у бойових діях на сході, і, зокрема, є членами "ЧВК Вагнера".

"На жаль, поки що у нас немає інформації про якусь офіційну реакцію, але хочу підкреслити, що серед тих 103 людей є один серб, який в 2004-2005 роках підбирав собі на території України співучасників для здійснення терактів на території однієї з країн ЄС. Його прізвище ми також передали сербам", - розповів глава СБУ.

Сербія у жовтні 2014 року внесла зміни до Кримінального кодексу, які передбачають позбавлення волі на строк до 10 років для осіб, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, або вербують людей для участі у таких конфліктах.

Схожі новини