Передплата 2024 ВЗ

В'язень Кремля емоційно виступив в Європарламенті

  • 25.01.2018, 12:00
  • 937

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз звинуватив Росію в розв'язанні терору проти громадян України в Криму.

"Ви повинні чітко розуміти, що сьогодні там терор. Там сьогодні не просто арешти. Ось я сидів у в'язниці Росії на території Криму. Я сидів за те, що намагався відстоювати мирними методами свою громадянську позицію", - розпочав Ахтем Чийгоз виступ в Європарламенті , повідомляє apostrophe.ua.

"Сьогодні громадянин України в Криму - це загроза. Загроза життю собі, загроза життю своїм близьким. Сьогодні арешти в Криму - це прояв безжального терору з боку держави Росія. Озброєні до зубів собаки "Озброєні до зубів собаки знущаються над людьми в Криму" - в'язень Кремля емоційно виступив в Європарламенті . Вони сьогодні насаджують страх і дорослим, і дітям, для того щоб пам'ятали, підкорилися і перетворилися на бидло, щоб не сміли навіть говорити про якісь права", - розповів він.

Ахтем Чийгоз також зазначив, що арешти жителів Криму роблять люди без розпізнавальних знаків.

"Все це відбувається вранці, о п'ятій-шостій ранку. Це як було в 1944 році, коли наш народ насильно висилали зі своїх будинків, з Криму. Ви уявіть собі, коли в цьому будинку маленькі діти сплять ще. Коли люди похилого віку, твої батьки, сплять ще. І ось ці скоти вриваються в будинок, виламуючи вікна і двері. Кидають чоловіків на підлогу, притискають чоботом обличчя до підлоги на очах у твоїх маленьких дітей. Це порушення прав людини? Це загроза життю людині!" .

За словами Чийгоза, у в'язниці йому давали їжу, яка містила заборонені до вживання мусульманами продукти.

"Твоє право на твоє віросповідання нікого там не цікавить взагалі. Ти взагалі як людина нікому там не цікавий і не важливий", - підкреслив він.

https://www.facebook.com/krymrealii/videos/956384097864412/

https://www.facebook.com/ayshe.umerova/videos/1582737001764118/

Схожі новини