Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Женеві покажуть найшвидшу у світі дорожню «Ракету»

Чи здолає позначку 500 км/год. гіперкар Corbellati Missile?

На Женевському мотор-шоу-2018, яке стартує у березні, відбудеться світова прем’єра гіперкара Missile. Надпотужну новинку з 9-літровим турбодвигуном V8, який видає 1825 кінських сил, сконструювала невідома донині компанія Corbellati. За задумом розробників, “Ракета”, яка зовні нагадує суперкари Ferrari і Alfa Romeo 60-х років минулого століття, має стати найшвидшою у світі.

З якої країни походить фірма Corbellati — невідомо. Але з огляду на те, як звучить назва і через нотки її подібності до Ferrari чи Alfa Romeo, можна припустити, що новачки мають італійське коріння. Про себе розповідають небагато: мовляв, члени сім’ї Корбеллаті упродовж 70 років були митцями, створювали ювелірні вироби. Молоде покоління династії захопилося спортивними авто і поставило за мету збудувати найшвидшу машину на планеті. Нарешті мрія втілилась у життя.

І шасі, і панелі кузова новинки виконані з вуглеволокна, що максимально знизило його вагу. Спереду і ззаду розробники оснастили машину незалежною пневматичною підвіскою, що автоматично вирівнює кузов. Карбон-керамічні гальма з шестипоршневими супортами надійно спинятимуть надшвидку машину.

Якщо анонси розробників відповідають реаліям, то Corbellati Missile — виклик нинішньому чемпіону швидкості серед гіперкарів, автомобілю Koenigsegg Agera RS зі Швеції. Восени минулого року 1360-сильний автомобіль на дорозі загального користування розігнався до 447 км/год. Причому це середній показник від двох спроб (437 км/год. і 457 м/год.). Чи вдасться “Ракеті” втерти носа “Агері”, покаже час...

Схожі новини