Передплата 2024 «Добрий господар»

Українському активісту Балуху в СІЗО не надають медичну допомогу

  • 21.01.2018, 13:18
  • 1 211

Адвокат активіста направила скаргу на рішення суду стосовно запобіжного заходу окремо від скарги на вирок.

Український активіст Володимиру Балуху, якого підконтрольний окупантам Криму "суд" засудив до трьох років і семи місяців колонії, не отримує в СІЗО медичну допомогу.

"Балух перебуває в Сімферопольському СІЗО, у камері для транзитних у колонії-поселення, відповідно порядку в камері немає. Стан здоров'я у нього залишається важким, але медичної допомоги ніякої не надається", - пише на своїй сторінці в Facebook журналіст Антон Наумлюк.

За словами журналіста, адвокат активіста Ольга Дінзе, яка відвідувала його в ізоляторі, направила скаргу на рішення суду стосовно запобіжного заходу окремо від скарги на вирок, яка надійде пізніше і від захисту, і від нього самого.

"Запобіжний захід домашній арешт був для нього найбільш оптимальним, якщо говорити про надання медичної допомоги, варіантом утримання. "Суддя" винесла рішення про те, що етапувати Балуха до колонії-поселення можна лише під конвоєм, мотивуючи тим, що він нібито може спробувати уникнути покарання. При цьому він, чекаючи на обвинувальний вирок, не робив спроб втекти з-під домашнього арешту, і жодних підстав стверджувати це немає", - зазначила правозахисниця.

Крім того, "обвинувачення" перевисунуло Балуху звинувачення по другій справі за статтею 321 КК РФ, про "дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства".

"Поки воно не буде розглянуто, Балуха нікуди етапувати не будуть. Більше того, є велика ймовірність, що і першу справу про "придбання та зберігання вибухових речовин" знову направлять для чергового третього перегляду. Тепер вже, можливо, Красноперекопськ. У Роздольному "суддів", які його ще не судили, не залишилося, окрім, здається, голови Тетяни Пиркало", - резюмує журналіст.

Джерело: ZN,ua

Схожі новини