Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міклош: "Україна не зможе виконувати боргові зобов'язання без співпраці з МВФ"

  • 20.01.2018, 18:59
  • 638

Про це заявив глава Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош, передає Інтерфакс-Україна.

Україна зобов'язана продовжувати реформи в 2018 році, незважаючи на наближення виборів, зокрема тому, що це є її зобов'язанням перед Міжнародним валютним фондом, без співпраці з яким вона не зможе виконувати свої боргові зобов'язання

Про це заявив глава Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош, передає Інтерфакс-Україна.

"Це нормально в демократичних країнах, коли політики перед виборами не хочуть робити реформи, тому що люди реформ бояться. Але в 2018 році потрібно, щоб реформи тривали. Тому що Україна - в ситуації, коли без реформ не буде прогресу, а люди потребують прогресу. Тому що (без реформ) Україна не зможе фінансувати свої зобов'язання без програми валютного фонду, а отже - необхідно, щоб були виконані ці зобов'язання (про проведення реформ, взяті перед МВФ) ", - сказав Міклош.

Він зазначив, що одним з найважливіших зобов'язань України перед МВФ є проведення антикорупційної реформи, зокрема, прийняття законопроекту про Антикорупційний суд.

"Буде необхідно, щоб ці передумови валютного фонду були виконані навесні, тобто до кінця травня, щоб не створити проблеми в цьому фінансуванні. Значить, ще є час... Але не тільки потрібно мати якийсь Антикорупційний суд - треба мати такий суд, який буде працювати. І не тільки за назвою антикорупційний, а той, який буде боротися з великою корупцією", - сказав Міклош.

Схожі новини