Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кібератаки можуть привести до швидкого руйнування інтернету

  • 18.01.2018, 20:38
  • 1 119

Фахівці та учасники Всесвітнього економічного форуму висловили стурбованість щодо майбутнього світової мережі.

На їхню думку, інтенсивні та все більш потужні кібератаки можуть привести до швидкого руйнування цілісності глобального Інтернету.

Про це пише ТАСС, посилаючись на доповідь із назвою "Глобальні ризики - 2018", опубліковану в Женеві.
"Поширення транскордонних шкідливих кібератак може стати найбільш імовірним спусковим гачком для розпаду під керівництвом урядів інтернету на національні та регіональні "обгороджені ділянки", - відзначили в роботі фахівці.

Спираючись на висновки своїх досліджень, експерти закликали уряди різних країн об'єднуватися в боротьбі з міжнародними хакерськими угрупованнями, а також підключити до процесу технологічні компанії - фахівців із вивчення та запобігання атак.

За словами фахівців, помилкове визначення джерела кібератак може привести до удару по непричетним країнам, а в крайньому випадку - до застосування звичайного озброєння. Тому такою важливою вони вважають розробку правових норм для кібервійни за аналогією з озброєними конфліктами.

"Відомі концепції, такі як транспарентність, пропорційність і нерозповсюдження, могли б бути перекодифіковані для кіберсфери", - припустили в доповіді учасники ВЕФ.

Додатковим способом убезпечити мережу фахівці бачать введення міжнародної заборони на застосування окремих класів кібератак.

Схожі новини