Передплата 2024 ВЗ

Спеціалісти UniverPL розповіли, як безкоштовно отримати вищу освіту в Польщі

  • 18.01.2018, 11:35
  • 1 674

Абітурієнти з України мають багато можливостей отримати безкоштовно вищу освіту у Польщі. Про це повідомили спеціалісти Українсько-Польського Центру Освіти UniverPL.

За їх словами, існує три основних варіанти: Карта поляка, технікуми та училища, а також акції та знижки від провідних університетів Польщі.

“Карта поляка засвідчує польське походження особи. ЇЇ власники мають право на безкоштовне навчання в державних університетах Польщі та щомісячну стипендію на рівні з громадянами цієї країни”, - зазначили в UniverPL.

Що стосується навчання у технікумах та училищах - воно абсолютно безкоштовне для всіх громадян України. “Немає ні реєстраційного внеску, ні річної оплати, а диплом можна отримати за 1-2 роки, - підкреслили в Українсько-Польському Центрі Освіти. - Після закінчення такого закладу ви зможете вступити на безкоштовну форму навчання до вищого навчального закладу Польщі на загальних підставах”.

Третій і найбільш універсальний спосіб - акційні пропозиції та знижки від польських ВНЗ, які можуть складати до 100% вартості навчання. Отримувати сповіщення про появу таких пропозицій можна заповнивши анкету на сторінці сайту univerpl.com.ua “безкоштовне навчання в Польщі”.

“Така знижка можлива за рахунок того, що окрім знижок самих університетів, інституції Європейського Союзу виділяють грати на дофінансування певних спеціальностей”, - резюмували в UniverPL.

Загалом вартість навчання у польських ВНЗ складає від 750 до 2600 євро за рік навчання польською мовою, та від 1250 до 7400 євро за рік англійською. Окрім невисокої вартості, у порівнянні з навчальними закладами інших розвинених європейських країн, навчання за кордоном в Польщі приваблює українців завдяки генетичній близькості культури та мінімальним мовним бар’єром.

Випускники польських вишів можуть працювати у будь-якій корпорації, адже дипломи цієї країни визнаються в усіх країнах ЄС, в Україні та багатьох інших країнах світу.

Під час навчального процесу польські ВНЗ докладають великих зусиль, щоб студенти крім теорії здобували практичні навички (під час проходження практики у провідних компаніях й організаціях Польщі та ЄС), а також приділяють увагу прикладним дослідженням і артистичній діяльності студентів. За таку активність студенти можуть отримувати додаткову стипендію.

Географія вищих навчальних закладів, де можуть навчатися українці, широка. Найбільш привабливим варіантом виглядає, звісно, столиця Варшава, але й університети інших міст не поступаються престижністю та рівнем викладання. Зокрема, є Університет Марії Кюрі в Любліні. Це найбільший державний вищий навчальний заклад в східній Польщі, який готує спеціалістів більш ніж 200 спеціальностей.

Зазначимо, Центр Освіти UniverPL - це компанія, яка допомагає українській молоді легко отримати доступ до європейської освіти в Польщі. Зокрема, проводить безкоштовні консультації при виборі університету, допомагає зібрати необхідний пакет документів, проводить вступні співбесіди та супроводжує студентів під час всього періоду навчання.

Схожі новини