Передплата 2024 «Добрий господар»

З'явився вичерпний прогноз по курсу валют в Україні

  • 17.01.2018, 10:39
  • 846

Курс долара в Україні ще буде рости до кінця січня 2018 року.

Про це в коментарі "Обозревателю" заявив заступник голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Михайло Довбенко.

"Зростання курсу євро пов'язаний з тим, що в цілому на світовому ринку євро зміцнюється по відношенню до долара: з 1,17 до 1,23, що і викликало рекордне коливання в Україні. Що ж стосується курсу долара, я думаю, що ще до кінця січня волатильність буде присутній. А потім курс повинен відкотитися", - зазначив він.
Нардеп нагадав, що в грудні місяці всі останні роки спостерігається зростання курсу долара по відношенню до національної грошової одиниці.
"Це пов'язано з тим, що в грудні кожного року в економіку занадто багато вливається. Кабмін закриває всі свої програми. І ця грошова маса, яка потрапляє на ринок, без сумніву, тисне на курс. Тому я вважаю, що поки ми не закриємо всі акти виконаних робіт, включаючи січень, це коливання курсу ще буде. Але з лютого курс вже буде просідати", - прогнозує він.

При цьому Довбенко вважає, що курс не підніметься вище позначки 30 грн за долар.

"Думаю, що ще може додати максимум пару десятків копійок. Думаю, що 30 не буде. Очевидно, що курс буде до 30 грн. Адже у нас достатньо золотовалютних запасів,"подушка" в $18 мільярдів", - додав він.

Схожі новини