Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд Барселони визнав партію Пучдемона винною в корупції 

  • 16.01.2018, 11:27
  • 679

Провінційний суд Барселони зобов'язав партію колишнього глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона відшкодувати кошти, отримані незаконним чином.

Як йдеться в рішенні суду, Демократична європейська каталонська партія (ДЄКП) нелегально отримала від будівельної компанії Ferrovial щонайменше 6,6 мільйона євро, повідомляє DW.

Суд дійшов висновку, що гроші надходили на рахунок партії як своєрідний хабар - оплати за "гарантоване надання певної кількості замовлень".

В рамках корупційної схеми Ferrovial робила пожертви Палацу каталонської музики, після чого керівництво установи переводило частину коштів на рахунки партії. Схема функціонувала з 1999 по 2009 рік, коли незаконні відносини між партією, яка на той час називалася Демократична конвергенція Каталонії, і будівельною компанією були виявлені.

Демократична конвергенція Каталонії заперечувала отримання "відкатів". Щоб виправити свою репутацію, партія перейменувалася в 2016 році в Демократичну європейську каталонську партію. Тепер партії потрібно відшкодувати кошти на користь держави.

Водночас сам Пучдемон закликав уряд в Мадриді дозволити йому повернутися в країну, а також заявив, що керівництво Іспанії має відновити роботу його уряду, який був відсторонений від влади після референдуму про незалежність регіону.

21 грудня на виборах в Каталонії перемогу здобули прихильники незалежності.

На позачергових виборах боролися шість основних політичних партій, частина з яких виступає за відділення регіону від Іспанії, інші підтримують ідею збереження Каталонії в складі країни.

Джерело: Новое Время

Схожі новини