Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ оприлюднила інформацію про громадян Чехії, що воювали на Донбасі на стороні бойовиків

  • 15.01.2018, 20:38
  • 760

У СБУ назвали кількість громадян Чехії, які воювали на Донбасі на боці бойовиків Також у спецслужбі підтвердили загибель двох чехів під час бойових дій у 2014 році.

Служба безпеки України передала чеській стороні інформацію щодо двох десятків громадян цієї країни, які брали участь в бойових діях на Донбасі на стороні бойовиків. Про це заявив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

За його словами, чеські спецслужби також поінформовані про десятьох громадян Чехії, які незаконно перетинали кордон України.

«Це члени різноманітних суспільно-політичних організацій Чехії, завдання яких, по задуму російських спецслужб, – легітимізація (угруповань «ДНР» і «ЛНР» – ред.). Це участь в псевдовиборах, це спроби створення на території Чехії фейкових представництв (бойовиків – ред.)», – сказав Гуськов.

Окремо представник СБУ зупинився на діяльності чеських бойовиків Іржи Урбанека і Павела Ботки, які досі перебувають на окупованих територіях Донбасу.

«Вони причетні до розкрадання гуманітарної допомоги, зібраної в Чехії, яка направлялась на Донбас. Це просто шахраї, люди, які, фактично, займаються кримінальними злочинами заради збагачення», – розповів Гуськов.

Також в СБУ підтвердили загибель двох громадян Чехії під час бойових дій в 2014 році. Мова йде про Іво Стейскала та Войтеха Глінку, які теж приїхали на Донбас, щоб воювати на стороні сепаратистів.

Наразі відомо про один випадок, коли поліція Чехії висунула звинувачення місцевому жителю, через його участь в боях на Донбасі на стороні сепаратистів.

Схожі новини