Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія погрожує санкціями через відсторонення її від Олімпіади-2018

  • 15.01.2018, 12:39
  • 796

Росія планує ввести санції проти функціонерів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) та близько десяти осіб, які причетні до усунення російської збірної від зимової Олімпіади у Південній Кореї.

Про це повідомляє російська газета "Известия" з посиланням на голову комісії із захисту державного суверенітету в Росії Андрія Клімова.

Видання зазначає, що Москва закличе деяких функціонерів Всесвітнього антидопінгового агентства до відповіді і після завершення Олімпійських ігор введе проти них обмежувальні заходи.

За словами Клімова, зараз йде процес визначення людей, які стоять за відстороненням збірної Росії від Ігор у Південній Кореї.

Крім того, в Росії вивчають питання щодо можливої ​​причетності до рішення WADA американського ФБР і спецпрокурора США Роберта Мюллера.

"Ми повинні вивести на божий світ людей, які за спиною Міжнародного олімпійського комітету (МОК), використовуючи WADA, підштовхували до усунення нашої збірної. Були люди, які своїми діями призвели до того, що проти наших спортсменів були прийняті жорсткі заходи. Потрібно вивести їх на чисту воду і вжити відповідних заходів. Однак з цим не треба поспішати. Зараз найголовніше, щоб наші спортсмени могли гідно виступити. А після закінчення Олімпійських ігор та олімпійського циклу ми визначимо винних і роздамо всім по заслугах", - пригрозив Клімов.

Схожі новини