Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Почесний консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков критично відреагував на вертеп

  • 10.01.2018, 14:00
  • 1 196

Почесний консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков критично відреагував на вертеп у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові, де одним із персонажів був «Жид».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

18 грудня в Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові відбулася різдвяна зустріч.

Під час святкування для генконсула Рафала Вольського та дипломатів учні польської школи у Львові показали вертеп, де одним із персонажів був «Жид». На спині персонажа польською мовою був напис «zyd na prezydenta», що в перекладі на українську мову означає «єврей іде в президенти», щоправда наразі точно невідомо, що саме хотіли сказати організатори цими словами.

фото зі сторінки Олега Вишнякова
фото зі сторінки Олега Вишнякова

Олег Вишняков також додав, що звернеться до Генерального консула Республіки Польща у Львові Рафала Вольського з вимогою офіційно принести вибачення єврейському народу за явний антисемітизм і агресію.

Також, консул закликав діячів культури бути толерантними і викорінювати з ужитку негативний образ «Жида», який пропагує антисемітизм.

Нагадаємо, у 2011 році Український католицький університет закликав відмовитися від образу «жида» у традиційному українському вертепі. Як зазначали автори, «окремі образи, які колись здавалися невинними, сьогодні можуть травмувати людські душі й суперечити нашій земній місії. Не біймося розпрощатися з ними – біймося не помітити, що, обстоюючи застарілі образи, ми порушуємо найважливіше в християнстві – заповідь любові».

Схожі новини