Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

100 відомих француженок виступили за приставання чоловіків до жінок

  • 10.01.2018, 12:59
  • 769

У відкритому листі вони виступають на захист "життєво важливого для сексуальної свободи" права чоловіків приставати до жінок.

Близько 100 відомих французьких персон, серед яких, зокрема, актриси Катрін Деньов і Інгрід Кавен, розкритикували кампанію #MeToo, спрямовану проти сексуальних домагань. Про це повідомляє видання Le Monde, яке опубліковало відкритий лист жінок.

У листі вони виступають на захист "життєво важливого для сексуальної свободи" права чоловіків приставати до жінок.

"Зґвалтування — це злочин. Але наполегливе і незграбне приставання — це не злочин, а галантність — це не ознака агресивного мачо", — йдеться у ньому.

На думку авторів листа, справа американського продюсера Харві Вайнштейна звернула увагу на проблему сексуального насильства щодо жінок і зловживання чоловіками своєю владою, особливо, на робочому місці.

Проте, на думку француженок, така свобода слова "перетворюється в свою протилежність", а тих, хто не підтримує кампанії на кшталт #MeToo, автоматично вважають співучасниками злочинів.

"Така поспішна справедливість вже призвела до жертв. Чоловіки змушені йти у відставку, хоча вони були всього лише не праві в тому, що хотіли торкнутися чийогось коліна, намагалися отримати поцілунок або поговорити на інтимні теми під час обіду на роботі", — ідеться у листі.

При цьому француженки також зазначили, що рівень незалежності жінок не зросте при подібному "прагненні відправити свиней на бійню".

Такі настрої, на думку авторів листа, служать тільки тим, хто виступає проти сексуальної свободи.

Нагадаємо, низка працівників Європейського парламенту повідомили, що стали жертвами сексуального домагання з боку чоловіків-європарламентарів. За інформацією, видання Politico, яке конфіденційно збирає історії від працівників європейських інституцій, на даний момент відомо про свідчення 87 жінок і 6 чоловіків.

Джерело: Громадське телебачення

Схожі новини