Передплата 2024 «Добра кухня»

Зустріч Радбезу ООН щодо Ірану переросла в критику на адресу США

  • 06.01.2018, 12:42
  • 953

Засідання Ради Безпеки ООН для обговорення протестів в Ірані перетворилося на критику Сполучених Штатів та їхнього заклику до проведення цієї зустрічі, хоча ряд держав заявляють, що йдеться про внутрішні справи Ірану.

Про це повідомляє Reuters.

Посол Франції в ООН Франсуа Делатре заявив, що протести не загрожують міжнародному миру та безпеці, що може бути неявною критикою Сполучених Штатів.

"Ми повинні бути обережними щодо будь-яких спроб експлуатувати цю кризу для досягнення особистих цілей, що матиме діаметрально протилежний до бажаного результат", - сказав посол.

Антиурядові демонстрації в Ірані спалахнули тиждень тому. Заворушення поширилися на понад 80 міст та містечок, і це призвело до загибелі 22 людей та більше 1000 арештів.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі, заявила, що Вашингтон пильно стежить за діями влади Ірану, яка роками ігнорує права людини.

"Ми не будемо мовчати. І нечесні спроби називати протестувальників маріонетками іноземних режимів цього не змінять" - сказала вона.

Посол Ірану в ООН Голамалі Хошру заявив, що у його уряду є "чіткі докази" про те, що нещодавні протести в Ірані "дуже чітко спрямовані з-за кордону".

Хошру також зазначив, що Сполучені Штати зловживали своїми повноваженнями постійного члена Ради Безпеки, закликаючи до зустрічі для обговорення протестів.

Посол Росії в ООН Василь Небензя заявив, що Сполучені Штати зловживають платформою Ради Безпеки, і ця зустріч була спробою використати нинішню іранську ситуацію для підриву іранської ядерної угоди, якій протистоїть адміністрація США.

Схожі новини