Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міський голова Яворова прокоментував затримання на хабарі свого заступника

  • 05.01.2018, 10:57
  • 4 143

Правоохоронці повідомили про затримання заступника мера одного з міст у Львівській області під час отримання хабара.

Міський голова Яворова прокоментував затримання на хабарі свого заступника
Міський голова Яворова прокоментував затримання на хабарі свого заступника

Правоохоронці вилучили тисячу доларів США, одержану як хабар. Посадовець нібито вимагав від підприємця тисячу доларів США за погодження дозвільних документів та подальше сприяння в його господарській діяльності.

"В приміщенні Яворівської міської ради відбулася провокація відносно заступника міського голови. Громадянка О., зайшовши в кабінет заступника, кинула на стіл конверт і швидко вийшла. Заступник одразу пішов вслід за нею, щоб вона забрала залишений нею конверт. Однак працівники правоохоронних органів уже чекали в коридорі… Вважаємо, що даний інцидент є свідомою провокацією і спробою дискредитувати роботу Яворівської міської ради. Від правоохоронних органів вимагаємо справедливого розслідування даного інциденту виключно в правовому полі", - зазначив Яворівський міський голова.

На Львівщині під час отримання хабара затримали заступника мера

На Львівщині під час отримання хабара затримали заступника мера. Посадовець вимагав від підприємця одну тисячу доларів США за погодження дозвільних документів та подальше сприяння в його господарській діяльності. Про це повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки в Львівській області Нацполіції задокументували злочинну схему «додаткового заробітку» заступником голови однієї з міськрад області. За вказану грошову винагороду він пообіцяв посприяти у встановленню двох пунктів обміну валюти.

Сьогодні, 4 січня, оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно зі слідчими Головного управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області затримали зловмисника під час отримання неправомірної вигоди.

Правоохоронці вилучили одну тисячу доларів США, одержану в якості хабара.

Фігуранту загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі новини