Передплата 2024 «Добрий господар»

Морські злодюжки і любителі розваг

Кататися на дошках для серфінгу люблять навіть морські видри. У цьому переконує фотограф Марк Вудворд, який зробив несамовиту світлину цього, з усього видно, щасливого звірятка зі своїм улюбленим знаряддям відпочинку

А я – на морі! Займаюся серфінгом!
А я – на морі! Займаюся серфінгом!

Подія відбувалася біля пля­жу Санта-Крус, що в амери­канському штаті Каліфорнія. Морські видри (у світі цих рід­кісних екзотів лише три тися­чі) підпливали до курортни­ків, у буквальному сенсі слова, крали їхні дошки, забиралися на них і спрямовували їх назу­стріч хвилям. Кайф від цієї роз­ваги у вусанів був ще той! Але пляжники обурені: у поліції вже зареєстровано п’ять скарг на агресивну поведінку морських злодюжок.

Розгадку такої поведінки видр знайшли їхні колишні опі­куни. Звірятка народилися у не­волі, їх, крім іншого, навчили азів серфінгу. А коли дорослими випустили на волю (кожній при­своїли індивідуальний номер), видри, що називається, виріши­ли відірватися на повну. Підпли­вали до любителів гострих від­чуттів, «експропріювали» у них дошки і самі ковзали на хвилях. Коли ж заволодіти цими інстру­ментами не вдавалося, зі злості гризли їх. Найбільш нетерпели­вою виявилася п’ятирічна мор­ська видра під номером 841.

Адміністрація пляжу неаби­як стривожена цими подіями. Вивісила попереджувальні ого­лошення для серфінгістів і бай­дарочників, патрульні служби пробують відігнати від пляжу «халявників». А захисники тва­рин ставлять питання про до­цільність тренінгу диких тварин у неволі.

Схожі новини