Передплата 2024 «Добра кухня»

«Хочу, щоб син був таким, як усі!»

Тимофійко Малець народився з недорозвинутими кінцівками. Його мама робить усе, аби дитина не лишилася калікою

“ВЗ” уже писав про цього хлопчика. Маленькому Тимофійкові — чотири рочки. На правій руці у нього чотири пальчики, на лівій — лише два. Кістки передпліччя правої руки сильно вкорочені. Лівої — взагалі відсутні. Про те, що її синочок народиться із вадою, пані Марта дізналася на 14-му тижні вагітності. Інша на її місці, можливо, й зважилася б на аборт. Але жінка, перед тим як завагітніти Тимофійком, пережила два викидні. Тож заприсяглася — якою її дитина не народиться, любитиме маля всім серцем. Невдовзі на пані Марту чекало нове випробування — від неї пішов чоловік.

За фахом пані Марта — медсестра, до появи на світ Тимофійка працювала в обласному ОХМАТДИТі. Нині всю себе присвятила вихованню сина. Хлопчик потребує постійного нагляду. Позаду — кілька операцій. Не так давно провели позапланову — на правій руці пересадили м’яз, на лівій — розвернули пальці, щоб міг краще хапати предмети. Восени-взимку дитині видовжуватимуть руку. Оперуватимуть Тимофійка у два етапи. Коли йому виповниться 10 років, робитимуть ще одне видовження. “Грошей катастрофічно бракує, - каже пані Марта. - Кошти нам допомагають зібрати у церкві. Думала, що до осені вдасться назбирати потрібну суму на операцію. Але лікарі наполягли на додатковому оперативному втручанні. Залишились без копійки. У сина постійні ларингоспазми. Аденоїди довелось видалити. Йому потрібно постійно вприскувати ліки”.

Якщо історія маленького Тимофійка не залишила вас байдужими, кошти на лікування дитини можна переказати за цими реквізитами:

4149 4978 3687 4729 Приватбанк

Отримувач:

Малець (Лемега) Марта Вікторівна

Зв’язатися із пані Мартою можна за цим номером: (097)94-77-983.

Фото Марти Малець.

Схожі новини