Передплата 2024 «Добра кухня»

За життя Дмитрика Николишина борються італійські лікарі

На лікування рецидиву раку потрібно зібрати понад 100 тисяч євро

У грудні 2014 року маленький Дмитрик Николишин потрапив до лікарні. Батьки передчували біду. У хлопчика була висока температура, болів живіт, на шиї збільшились лімфатичні вузли. У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у дитини діагностували IV стадію лімфоми Ходжкіна (злоякісного захворювання лімфоїдної тканини). Попереду на 11-річного хлопчика чекало сім блоків хіміотерапії.

Здавалося, недуга відступила. У серпні Дмитрика виписали додому. Він планував, як проведе решту літа, як із вересня візьметься за навчання і надолужить згаяне. Однак контрольна КТ показала невеликі гранульоми у печінці (вогнищеве розростання клітин молодої сполучної тканини у вигляді невеликого вузлика). Дитині призначили протигрибкове лікування. У грудні Дмитрика госпіталізували із гарячкою. Два ПЕТ-КТ у Феофанії і аналізи у трьох незалежних патоморфологічних лабораторіях показали: рак дав ранній рецидив. У процес залучені кістковий мозок, лімфовузли шиї, печінки, селезінки…

“Спершу думали лікувати дитину у Польщі. Але у Жешуві сказали, що такої патології не лікують, у Кракові у клініці тривав ремонт, у Любліні сказали, що у них вже немає місця, з Варшави — не віддзвонили. В Ізраїль везти — дорого. Білорусь далеко від України не втекла. Відгукнулася клініка в Італії. Після того, як зробили передоплату, 20 тисяч євро, Дмитрику та його батькам відкрили візу, - розповів “ВЗ” довірена особа сім’ї Ігор Васюник. - У хлопчика температура трималася у межах +39 +40,5°С. Італійські лікарі відмінили всі українські препарати — збивали температуру парацетамолом і льодом. Зараз триває перший блок хіміотерапії. Можливо, таких блоків доведеться робити два — це вирішать за результатами аналізів. Після хімії робитимуть пересадку кісткового мозку. Потрібно зібрати ще понад 100 тисяч євро. Великі сподівання покладаємо на благодійний концерт “За життя Дмитрика Николишина”, який відбудеться 5 квітня у Львівській філармонії за участі “Пікардійської терції”, Павла Табакова, Андріани, Назара Савка, Ірини Долі, Олени Корнєєвої, Віктора Винника, балету “Життя”.

Переказати кошти на лікування дитини можна за цими реквізитами:

4149 4978 6068 0257

Приватбанк

Николишин Юрій (батько хлопчика)

Схожі новини