Передплата 2024 «Добра кухня»

«Само на дев’ятці їздить, його «Порше» харить...»

Як мажорна «доцент Свєта» зганьбилася на всю країну.

18 березня у Львові, неподалік торгового центру “Три слони”, патрульні зупинили автомобіль PORSCHE Cayennе з понтовими номерами за порушення Правил дорожнього руху. З машини вискочила жіночка у сонцезахисних окулярах та норковій шубі. У руках жіночка-скандалістка тримала сумку фірми Hermes Bіrkіn. Коштує така сумка близько 10-15 тисяч євро (якщо, звісно, це не підробка). Блондинка разом із чоловіком у спортивному костюмі, який їхав на пасажирському сидінні, одразу почали “наїжджати” на патрульних, поводилися агресивно, хамовито, ображали поліцейських та погрожували їм звільненням. Журналіст “ВЗ” дізнавалася подробиці інциденту.

«Зупиніться, будь ласка. Пред’явіть документи”, - звернувся поліцейський до правопорушниці. Жінка закриває автівку і втікає... “Забери від мене руки”, - кричить блондинка, коли патрульні “беруть” її у коло. “Не тикайте мені”, - парирує поліцейський. “Ми два юристи”, - у розмову втручається чоловік в “Адідасі”, який їхав разом із дамочкою. “Зараз поїдете у відділок за образу поліції”, - поліцейські намагаються вгамувати емоційну парочку.

“Як вас звати?” - продовжують діалог патрульні. “Не важно. Зараз ти будеш мати!” - кричить чоловік і нервово дзвонить комусь по мобільному. “Пані, покажіть документи, реєстраційні документи на машину”. “Як ваше прізвище?” - перепитує патрульного пасажир в “адідасі”. “Тищенко”, - відповідає спокійно патрульний. Обурений говорить комусь по телефону: “Можеш до Авакова зайти, скаргу написати. Тищенко, якийсь бувший слєсарь. Їхали по трасі, включили лівий поворот, але передумали, повернули направо… А вони кажуть, що ми поворот не включили. Ти чуєш?”. “Може, я за шубу зачепилася”, - психує жінка. “Нам це не цікаво”, - каже поліцейський. “У твоєї жінки шуби немає, вона ходить у пуховику”, - демонструє зверхність водійка. “Думайте, що говорите”, - підвищує голос патрульний. “Це професор, кандидат юридичних наук, - не вгамовується “мужик”. - А ти хто за освітою? Ми бачили передачу, у поліції — двірники, бармени, слюсарі...”. “Само їздить на дев’ятці, його “Порше” харить”, - додає зухвала дамочка.

“Я з вами культурно спілкуюся”, - веде далі розмову патрульний. “Та пішов ти в сраку!” - відповідає дама в шубі. “Як ви розмовляєте? Ми доставимо вас у поліцію за хуліганство”, - патрульні не втрачають надії вгамувати цих двох істеричних осіб. За інформацією прес-служби патрульної поліції Львова, після кількох попереджень жінка заспокоїлася. Патрульний склав адмінпротокол за порушення правил дорожнього руху — 425 грн. Однак за образу честі і гідності поліцейських їх чомусь не оштрафували. До речі, з цією жінкою патрульні перетинаються вже не вперше.

На дорогу автівку у порушників гроші є, а за штраф у сумі 425 грн. готові “горло перегризти”. Невже не можна було заплатити ці гроші і не ганьбитися?

Журналісти вирішили довідатися, ким насправді є ця особа, яка назвалася юристом і доцентом Франкового університету. Виявляється, злісна правопорушниця не має жодного відношення до професорсько-викладацького складу колективу Львівського національного університету імені Івана Франка. Вона працює керівником юридичного відділу на одній із будівельних фірм. Цікаво, що жіночка дійсно захистила кандидатську дисертацію на тему: «Порівняльно-правова характеристика джерел мусульманського права». Але жодного дня не працювала в ЛНУ ім. І.Франка.

Відеосюжет за участю “доцента Свєти” отримав широкий суспільний резонанс. Нагадаємо, у кожного патрульного є відеокамера, яка усе фіксує. Але навіть цей факт чомусь не стримує злісних і скандальних правопорушників, які стають зірками Ютюбу.

Визначити “природу” такої поведінки ми попросили психолога Марту Пивоваренко. “Якщо говорити про типаж, то він залежить від рівня розвитку та особливостей характеру людини, - каже Марта Пивоваренко. - У Львові є категорія людей, для яких сенс життя — бути багатими і демонструвати це багатство. Але суспільство їх не сприймає, і їх це дратує. Те, що жінка назвалася доцентом, певний захисний прийом, щоб її не рухали. Видно цей варіант вже спрацьовував... Щодо мужчини в “адідасі”, таких називають “Містер-лейбел”. Це категорія людей, які через зовнішній вигляд (зокрема, через дороге брендове вбрання) намагаються віднести себе до високої статусної групи”.

Схожі новини