Передплата 2024 ВЗ

Олег Горбань: «Україна під впливом планети Плутон переживає період очищення. Найстрашніше – позаду»

У цей високосний рік можна одружуватись, але не у березні і не у вересні.

Рік Вогняної Мавпи настане 8 лютого о 16.40 і триватиме до 28 січня 2017 року. Астрологи закликають готуватися до змін - вдасться знайти вирішення економічних, соціальних та політичних проблем, що накопичувалися роками, однак людям неініціативним, які не вміють пристосовуватися до обставин, ці пертурбації видадуться болючими. Яких сюрпризів чекати від примхливої мавпи, “ВЗ” розпитував члена координаційної ради Спілки астрологів України, голову Львівської регіональної асоціації астрологів “Геліос” Олега Горбаня (на фото).

- Питання, яке хвилює, мабуть, кожного українця: у 2016-му наші доходи знизяться, зростуть чи все залишиться як є?

- Покращень бачити не будемо, але фінансова ситуація точно не погіршиться. Після тих потрясінь, які держава пережила, — це вже великий позитив. Ще деякий час відчуватимемо тиск ззовні щодо енергетичних питань, але поступово Україна з цим впорається. Помітні покращення в економіці відбудуться не раніше 2018 року.

- Якою бачиться вам ситуація на Донбасі?

- Навесні відбудуться перші серйозні зрушення щодо врегулювання ситуації на сході України. Особливих ілюзій плекати не варто - повністю бойові дії не припиняться (матимуть точковий, локальний характер), контроль над окупованими територіями відновити не вдасться. Але станеться щось таке, що змінить ситуацію на нашу користь і протягом одного-двох років конфлікт вдасться пригасити. А через 3,5 року всі ті, які свого часу приймали рішення щодо дестабілізації ситуації на Донбасі, гірко пошкодують про свої вчинки - все таємне стане явним.

У травні-червні існуватиме загроза повернення військового напруження, але, швидше за все, це тільки загрозою і залишиться — прямих воєнних дій на сході України, як це було торік, уже не буде. Але будуть елементи тиску, політичної гри для того, щоб ділити сфери впливу. Весна 2016-го для Путіна — один з найскладніших періодів за весь час його правління. З лютого відбудуться зміни в оточенні господаря Кремля. Для нього це стане несподіванкою. Найгірший розвиток сценарію для Путіна — необхідність піти у тінь. Попри це, влади не втратить.

Проте громадяни Росії будуть і далі вірити своєму керманичу. Його рейтинг якщо й знизиться, то несуттєво. Правитиме до початку 2018 року.

- Торік в інтерв’ю нашій газеті ви розповідали, що до кінця 2015-го уряд можуть відправити у відставку. Стілець під прем’єр-міністром захитався, але йому вдалося зберегти посаду. Надовго?

- Цілком ймовірно, що у наступному році отримаємо нового главу уряду і новий Кабмін. Припускаю, станеться це у першому півріччі.

Зміни в уряді матимуть настільки вагомий вплив на політичній арені України, що вплинуть і на згадані вище зрушення у контексті змін на сході України. Оскільки Мавпа має непередбачуваний характер, можливі неочікувані зміни у провладних колах і влітку.

Впродовж кількох останніх років Україна під впливом планети Плутон переживає період очищення. 2016 рік у цьому процесі стане переломним. У кінці вересня будемо бачити негатив і потроху звільнятися від нього, що доведе - народ та держава загалом налаштовані на очищення. Це може бути, скажімо, якийсь гучний скандал, який сколихне громадськість. Однозначно, це буде звільнення від чогось старого, непотрібного.

- Що віщують зорі нашим політикам?

- У липні 2016 року відбудуться зміни в оточенні Петра Порошенка, які, проте, його самого не торкнуться. Його вплив значно посилиться восени (особливо у жовтні).

У гороскопі Арсенія Яценюка з кінця 2015 року простежуються тенденції щодо зниження його впливу. Є загроза втрати посади. Проте навесні перед прем’єр-міністром відкриються нові можливості. Припускаю, що може посилити свій вплив, але вже у міжнародному напрямі.

Хорошим видасться 2016-й

для Володимира Гройсмана (голова Верховної Ради. — Ред.) — його кар’єра зростатиме. Хоча у березні та липні будуть у нього напружені ситуації, якісь складні події, пов’язані з його посадою, але загалом чітко простежується подальший його великий вплив на українську політику.

Вплив Юлії Тимошенко на політичній арені буде далі присутнім, хоч і не такий явний, як раніше. Переживає сьогодні складний період у своєму житті, і у 2016-му він ще не закінчиться.

Зростатиме роль нових молодих політиків. На перший план почнуть виходити люди, яких знаємо, але які не є ще достатньо відомими. Їх призначатимуть на ключові посади, зокрема в уряді.

- «Папєрєднікі» на чолі з президентом-втікачем погрожують повернутися в українську політику. Це тільки слова чи їм і справді у якийсь спосіб вдасться реалізувати задумане?

- Не знаю, як щодо дальшої перспективи, але у найближчі 3-4 роки цього не трапиться.

- Як щодо Саакашвілі? Його навіть у прем’єр-міністри «сватають».

- 2016-й — непередбачуваний рік. Будемо бачити неочікуваних людей на неочікуваних посадах. Одним із таких людей може стати Саакашвілі, його вплив в Україні й надалі посилюватиметься.

- Який період у 2016 році видасться найскладнішим?

- У кінці лютого — на початку березня спостерігатимемо незначне зростання курсу долара стосовно гривні. У серпні-вересні очікується невеликий економічний спад. Але якихось значних економічних потрясінь не буде.

Ближче до квітня, а також у другій половині жовтня і листопаді, активізуються громадські та окремі політичні сили. Можуть відбуватися соціальні протести.

У середині березня можливі техногенні катастрофи, що супроводжуватимуться масштабними пожежами, вибухами. Також у цей час зростає ймовірність терактів, пов’язаних із зовнішнім впливом. Чогось подібного до того, що трапилося у Парижі, не буде, проте раджу у цей час виявляти максимальну обачність.

- Що відбуватиметься наступного року у світі?

- У 2016-му «перекроювання» карти світу не завершиться. Цей процес триватиме щонайменше до 2018-2019 рр. Наступного року світ вступить в активну фазу змін. Станемо свідками руйнування не одного державного устрою — будуть зміщуватися уряди, відбуватимуться локальні військові конфлікти, ділитимуться сфери впливу. України це мало торкнеться. Найстрашніше у нас позаду.

Поступово центр світової ваги зміщуватиметься з Америки на Схід, але цей процес триватиме довго — до 2050 року і далі.

У 2016 році планета Земля ввійде у період змін, який триватиме мінімум 20 років. Людство все більше замислюватиметься над тим, що має у розпорядженні лише одну планету і ресурси її — обмежені. У цьому контексті роль України на мапі світу зростатиме. Через те зараз триває очищення і у владній верхівці країни, і у житті кожного громадянина — щоб могли у майбутньому скористатися можливостями, які відкриються перед нами.

- Чимало молодят побоюються брати шлюб у високосний рік, а 2016-й якраз таким і є. Чи радили би відкласти весілля на 2017-й?

- Високосний рік — це суто математична величина. Кожен рік набігає зайва чверть доби. Все це плюсується, і раз на чотири роки з’являється зайвий день (29 лютого). Це — лише неточність календаря, і немає у ній нічого незвичного.

З астрологічної точки зору рекомендується (якщо є така можливість) не одружуватися у березні та вересні. Не можна сказати, що ці місяці у 2016 році несприятливі для шлюбу. Вони впливають тільки на те, що може зростати напруженість у стосунках подружньої пари. Але якщо кохання справжнє, молодята досягнуть згоди.

- У гороскопі на кожен тиждень для кожного знака зодіаку можна прочитати поради астрологів, які радять у певні дні поберегти здоров’я, попереджають про можливі травми, отруєння і загострення хронічних захворювань. У які дні наступного року рекомендували би більше уваги звернути на власне самопочуття?

- У дні, коли є сонячне або місячне затемнення, кілька днів до цього явища та кілька днів після. Цьогоріч це з 5 по 12 і з 19 по 27 березня, з 26 серпня по 5 вересня і з 13 по 20 вересня.

- 2016-й називаєте роком змін. Якщо людина вирішить змінити роботу чи навіть професію, відкрити власну справу, переїхати жити в інше місто чи за кордон, одружитися чи розлучитися, народити дитину, - варто розраховувати, що ця ініціатива увінчається успіхом?

- Для одних 2016 рік видасться сприятливим, для інших — несприятливим, а для третіх — нейтральним. Є певні періоди, коли варто уникати серйозних життєвих змін будь-якого характеру. Це - весь березень, кінець серпня і з 1 по 20 вересня.

Розмовляли Наталія Дружбляк та Ірина Запотічна-Ванчосович.

Що принесли українцям попередні роки Мавпи?

2004

Парламент України ратифікував угоду про Єдиний економічний простір з Росією, Білоруссю та Казахстаном.

Співачка Руслана зайняла перше місце на пісенному конкурсі “Євробачення”.

Отруїли Віктора Ющенка. На Януковича здійснили “яєчний замах”.

Віктор Янукович виграв у другому турі президентських виборів, але результати волевиявлення виявилися сфальсифікованими. В Україні відбулася

Помаранчева революція. На повторних виборах перемогу здобув Віктор Ющенко.

1992

Україна стала членом Ради з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ), а також членом Міжнародного валютного фонду і Світового банку, встановила дипломатичні зв’язки з багатьма країнами (зокрема, з Російською Федерацією). Ряд держав визнав нашу незалежність.

Верховна Рада затвердила тризуб як малий герб, синьо-жовтий стяг як Державний прапор і музичну редакцію Державного гімну, автором якої є Михайло Вербицький.

Відновила роботу Києво-Могилянська академія.

Національна збірна з футболу провела свій перший матч в Ужгороді проти збірної Угорщини, в якому програла з рахунком 1:3. Єдиний у цьому матчі гол господарів забив Іван Грецко, ставши першим бомбардиром збірної України.

Розпочав мовлення перший приватний телеканал (ICTV).

1980

За критику радянської інтервенції в Афганістані у Москві заарештовано академіка Андрія Сахарова, одного з творців радянської водневої бомби. Його позбавили урядових нагород і вислали з Москви «у місце, що виключає контакти з іноземними громадянами» - до Горького.

СРСР провів літні Олімпійські ігри. Їх бойкотували провідні держави світу, висловивши протест проти вторгнення Радянського Союзу в Афганістан, хоча частина спортсменів цих країн взяла участь у змаганнях.

Чемпіоном СРСР з футболу стало київське “Динамо”.

1968

На екрани СРСР вийшла комедія Леоніда Гайдая «Діамантова рука». Фільм став лідером прокату 1969 року і ввійшов до п’ятірки найпопулярніших за всю історію радянського кіно.

У рамках радянської програми висадки людини на Місяць в СРСР запущено космічний апарат «Зонд-5», який вперше у світі облетів навколо супутника і повернувся на Землю. Наступний «Зонд-2» зазнав фіаско при посадці на Місяць. У липні 1969 року американець Ніл Армстронг першим ступив на поверхню супутника, і радянську програму згорнули.

1956

В Антарктиді відкрили першу радянську наукову станцію “Мирний”.

У Москві розпочався ХХ з’їзд КПРС, перший після смерті Сталіна. На ньому були підтверджені зміни політичного курсу, які розпочались після березня 1953 року. Уночі Хрущов виступив із секретною доповіддю «Про подолання культу особи і його наслідків», у якому вперше Сталін постав у образі тирана, некомпетентного політика і бездарного воєначальника.

В Угорщині спалахнуло повстання проти комуністичного режиму. Президія ЦК КПРС прийняла секретну резолюцію про його збройне придушення, внаслідок чого, за неофіційними даними, загинуло 25 тис. угорців і 7 тис. радянських солдатів. Французький філософ і письменник Жан-Поль Сартр, давній симпатик Радянського Союзу, відмовився від своєї публічної підтримки СРСР, його комуністичної системи і свого членства у Французькій компартії. «Кожне сказане комуністами речення - це результат тридцяти років брехні і безпам’ятства», - заявив він. Іспанія та Голландія на знак протесту проти дій керівництва СРСР відмовились брати участь в Олімпійських іграх у Мельбурні.

Підготувала Власта Колодинська.

Схожі новини