Передплата 2024 «Добра кухня»

Головне, щоб конячка не була «темною»

Астролог Лія Адамчук розповідає, які сюрпризи чекають на нас у Році Коня, що розпочинається 31 січня.

За східним календарем Рік Синього (за китайським календарем — Зеленого) Дерев’яного Коня, вступить у свої права 31 січня 2014 року та правитиме аж до 18 лютого 2015-го.

Знаємо, що кінь — тварина працелюбна, витривала, енергійна, вміє зберегти свою особисту свободу та водночас чудово почувається у колективі. Кінь може протистояти несправедливості та життєвим бурям. До поставлених цілей у 2014-му варто поставитися не лише наполегливо. Не потрібно братися за все і відразу. Не варто бути егоїстом та йти вперед, не розбираючи способів та засобів. Лише тоді Кінь оцінить вашу порядність та готовність допомогти іншим. А оскільки кінь пристосований до праці в парі з іншими — можливою є успішна діяльність великих колективів, громад у будь-якій сфері діяльності. А ще, як стверджують астрологи, ймовірно, 2014-й допоможе висунути на політичну арену компетентного та порядного громадського діяча. Головне, щоб ця «конячка» не була темною. Що нам готує 2014 рік, розповідає астролог Лія Адамчук.

— Оскільки кінь асоціюється з великою працездатністю, а ще волелюбністю, то як це відобразиться зокрема для України, яка в силу останніх подій привернула до себе увагу чи не цілого світу? Чим потішить чи, можливо, засмутить українців 2014-й?

— Зрозуміло, що 2014-й стане певним продовженням неспокійного 2013-го. Якщо розглядати натальну астрологічну карту України, згідно з її днем народження (24 серпня 1991 року), то тепер зорі на небі склалися для України таким чином: Україна нині — сама у своєму астрологічному домі в оточенні несправедливості та обману. І подібна ситуація, якщо не враховувати деяких змін, на жаль, триватиме десь аж до весни 2015-го. Щодо наступного Року Коня, то як підтверджує історія, у роки Коня (1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002) все є можливим — і діяльність «закулісних» політиків, і різноманітні хвилювання, і боротьба за владу та незалежність, відставки та усунення, скандали та конфронтації... Адже роки Коня — доволі сприятливі для усіляких видів «вистав». Але у підсумку до кінця року все стане на свої місця — дипломатія переможе.

— Образ Дерев’яного Коня мимоволі спонукає нас згадати іграшкового дерев’яного коня-гойдалку із безтурботного дитинства. Невже таким же безтурботним в цілому виявиться цей рік чи, можливо, навпаки?

— На жаль, безтурботним буває лише дитинство. У Рік Коня буде достатньо роботи для всіх — для молодих та старших, для бідних та заможних, для політиків та економістів, спортсменів та артистів, письменників та поетів. До речі, для поетів Рік Коня особливо сприятливий. Це їхній рік! Однак у першій половині року краще ніяких нових справ не розпочинати, оскільки треба спершу завершити усі попередні справи — підбити підсумки, повернути борги, а усі важливі справи слід перенести на другу половину 2014-го. Саме про це свідчитиме зоряна ситуація на небі наступного року. Юпітер в першій половині року проходить по знаку Рака — отже, дає можливість налагодити старі справи в себе, в колективі, у сім’ї, а також відновити родові традиції. І лише з 16 липня Юпітер увійде у сузір’я Лева, що буде сприятливим для самовираження, творчості та виявлення здібностей. Та й Сатурн у сузір’ї Скорпіона продовжує створювати багато соціальних перемін. Уран в Овні теж продовжує активізувати революційні настрої, які навіть у природі можуть проявитися підвищеною активністю вулканів та непередбачуваністю катаклізмів. Нептун у 2014-му продовжує свій шлях по сузір’ю Риб, що дає людям ще одну можливість підвищити духовний рівень, укріпити віру та віднайти свій шлях у житті. Плутон у Козерозі обіцяє успіх у справах тим, хто вміє об’єднуватися у стабільні структури, є дисциплінованим, організованим, відповідальним та вміє досягати глобальних цілей.

— Оскільки Кінь — символ Вогню, чи стануть улюбленцями долі у 2014-му народжені під знаком Вогню (Овни, Леви, Стрільці)?

— Овни займатимуться справами, розпочатими у 2013-му. І хоч для Овнів фінансово цей рік буде стабільним, та особливо акуратними слід бути бізнесменам — їх очікують усілякі перевірки. Овнам слід також звернути увагу на здоров’я — не варто перевіряти свій організм на міцність. Також потрібно більше часу приділяти сімейним стосункам. Самотні Овни у другій половині року мають шанс зустріти свою другу половинку.

Левам у 2014-му буде нелегко, особливо у першій половині року — доведеться приймати серйозні рішення, пов’язані з роботою. Навесні порадують фінанси — з’явиться джерело додаткового заробітку. Наприкінці року варто дотриматися дієти, щоб не загострилися хронічні хвороби. В особистому житті все спокійно. Цікаві поїздки та зустрічі можливі у другій половині року. Для Стрільців 2014-й буде сприятливим для бізнесу, відбудеться чимало важливих зустрічей — потрібно буде швидко приймати професійні рішення. Зароблені гроші краще вкладати у бізнес та дітей. В особистому житті особливих змін не буде. Здоров’я теж стабільне, проте варто уникати переохолодження.

— Чи принесе щастя Рік Коня представникам земної стихії (Козерогам, Тельцям, Дівам), які зазвичай міцно та впевнено почуваються у житті?

— 2014 рік буде сприятливим для Козерогів. І хоча, ймовірно, їм доведеться змінити вид діяльності, бути готовими до перевірок, та бізнес все одно порадує прибутками. У другій половині року можливою є поява несподіваних грошей. В особистому житті все добре, а у декого можливе поповнення у сім’ї. Щодо здоров’я — Козерогам слід контролювати свої хронічні захворювання. Для Дів наступний рік теж буде сприятливим у бізнесі, особливо друга його половина — можливими є підвищення доходів, подарунки чи навіть спадок. У першій половині 2014-го у Дів ймовірні конфлікти. Великі покупки варто робити влітку. В особистому житті багато перемін, іноді не зовсім приємних. У неодружених Дів восени ймовірний службовий роман. Щодо здоров’я — варто уникати пере­охолодження. Гармонійним 2014-й буде і для Тельців. У фінансовому плані рік для них сприятливий, однак кредити краще не брати, бо можливий обман з боку партнерів. Особисте життя порадує у другій половині року, коли можлива доленосна зустріч, що переросте у стосунки на все життя. Сімейним Тельцям варто більше уваги приділяти дітям. Можливі також невеликі проблеми з внутрішніми органами. Тельцям не завадить зайнятися спортом.

— Чого варто сподіватися наступного року представникам повітряної стихії (Водоліям, Близнюкам, Терезам)?

— Багатьох Водоліїв у 2014-му очікують позитивні зміни у кар’єрі. Діти, а також фінанси порадують — можливе надходження несподіваних коштів. Особисте життя зміниться завдяки партнеру. Добре здоров’я очікується у першій половині року. У другій половині року варто більше уваги приділити своєму здоров’ю та зайнятися спортом. Для Близнюків 2014-й мине гладко, без особливих змін, здоров’я теж стабільне. А їхнє фінансове становище залежатиме лише від підсумків 2013 року. Можливе нове кохання чи оновлення почуттів. Терезам Рік Коня принесе турботи в плані кар’єри, подолати які стане можливим лише наприкінці року. Сімейні Терези матимуть побутові труднощі, а самотні будуть зайняті пошуками свого ідеалу.

— Що віщують зорі представникам водної стихії (Рибам, Ракам, Скорпіонам)?

— Для Риб наступний рік сприятливий у бізнесі, особливо друга половина року. Можливо, доведеться взяти велику позику з певною метою. Рибам треба бути обережними, щоб їх не обманули. Ймовірні конфлікти у сім’ї через непорозуміння з партнером. У самотніх теж не складуться серйозні стосунки, зате Риби весело проведуть час. Рекомендується вести здоровий спосіб життя. Раки у 2014-му можуть змінити місце праці. Сподобатися начальству стане можливим лише у другій половині року. Зорі “радять” не брати жодних кредитів: фінанси порадують не всіх — будуть несподівані витрати. Можливий довгоочікуваний шлюб або поява дітей у сім’ї. Якщо Раки ведуть сидячий спосіб життя — треба більше рухатися. У Скорпіонів у наступному році, на жаль, не все гладко складеться з роботою — ймовірні конфлікти, перевірки чи просто нудна робота. Виникнуть проблеми з фінансами на початку року, зате у другому півріччі можлива нова робота та грошові надходження. Скорпіонів порадують діти та кохана людина, на декого чекає поповнення у сім’ї. Самотнім запланований шлюб варто відтермінувати на певний час. Здоров’я потребує особливої уваги, особливо навесні.

— На що у підсумку варто сподіватися Україні як державі у 2014 році?

— Для України найбільш напруженим буде кінець лютого, точніше, десь 18-20 число. У цей час мають відбутися кардинальні соціальні зміни. Потім буде ще два кризові періоди — приблизно 21 травня та 22 листопада. У ці дні українці будуть шукати шляхи виходу із нестандартних ситуацій.

— Ваші побажання як астролога для читачів “ЖЖ” на 2014 рік.

— Рік Коня — це рік народної мудрості, тому не варто нехтувати мудрими народними порадами, народними прикметами. Бажаю усім енергійності та працьовитості, а також віри у себе, свої сили, удачі та міцного здоров’я, а ще — палких почуттів!