Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У рік Чорної Змії, як і цей плазун, хапайтеся за кожну несподівану можливість...

Це радить знаний в Україні астролог Олег Горбань

Українці звикли святкувати прихід нового року двічі: спершу, як увесь світ, за новим стилем календаря, а згодом за старим — 14 січня. А святкувати прихід нового року можна тричі. Втретє — уже за давнім східним календарем.

За цим календарем цьогоріч новий рік — рік Чорної Водяної Змії — настане 10 лютого. Звичайно, у дні новорічних святкувань усі ми замислюємося про майбутнє та мріємо дізнатися, що очікує нас у новому році. Спробуємо у фахівців-астрологів почерпнути деяку інформацію про те, що зірки нам віщують у 2013 році.

Ми звернулися до члена Координаційної ради Спілки астрологів України, голови Львівської регіональної асоціації астрологів «Геліос» Олега Горбаня (на фото).

- Пане Олеже, що являє собою східний календар та чому дата приходу нового року згідно зі східним календарем так відрізняється?

— Наші предки колись святкували прихід нового року спершу восени, потім навесні. Нині живемо за загальноприйнятим юліанським календарем, так званим сонячним. Але існує ще один календар — східний — сонячно-місячний, який, окрім цик-лу руху Сонця, враховує й цикл руху Місяця. Згідно з ним, початок другого нового місяця після дня зимового сонцестояння (перший молодий Місяць на небі) і вважається початком нового року за східним календарем. Ця дата — 10 лютого.

- Як відомо, 2013 рік — рік Чорної Водяної Змії. У природі ця змія вважається чи не найбільш отруйною... Як це впливатиме на землян? Яким видасться новий 2013 рік?

— Одразу заспокою: нічого небезпечного у 2013 році не передбачається. Чорний колір на сході асоціюється не зі смутком (як у нас), а з інтуїтивністю, тобто глибинністю сприйняття. Це рік, коли закладаються підвалини якихось глибших тенденцій, наслідки яких матимуть продовження у наступні роки. Це все завдяки впливу чорної стихії Води. Оскільки ця стихія має зв’язок з емоційними переживаннями, у 2013-му (особливо в першій його половині) будуть акцентуватися питання сімейних цінностей, стосунків, переживань. Зверніть увагу, що Змія у східній міфології асоціюється з мудрістю та швидкою дією, деколи незбагненною. Тому 2013 рік — рік можливостей, які будуть виникати подекуди несподівано. 2013-ий буде більш вдалим для тих, хто вміє швидко реагувати. Зазвичай це люди, професії яких пов’язані з інтелектуальною сферою, спілкуванням, інформацією.

- Оскільки йдеться про водяну змію — мабуть, улюбленцями до--лі у 2013-му будуть представники водної стихії (Риби, Раки, Скорпіони)?

— Мабуть, але не в першій половині року. Перша половина 2013-го буде якраз більш сприятливішою для людей, які народилися під знаками повітряної стихії (Водоліям, Близнюкам, Терезам). Ці знаки отримають найбільше можливостей. Представники водної стихії лише у другій половині року усвідомлять, що їхні справи йдуть непогано. Для Скорпіонів зазначу окремо, що їм слід бути вельми обачними. Перша половина року буде для них достатньо складна: можуть виникнути певні обмеження, життєві випробування. Але якщо людина починає виконувати свій обов’язок — цей період пройде без ускладнень. Якщо ж вона буде уникати певних обов’язків — слід чекати проблем.

- А чи принесе щастя рік Змії представникам земної стихії (Козерогам, Бикам, Дівам)? Зазвичай вони впевнено почуваються у житті.

— Для людей земної стихії перша половина року буде нейтральною, друге півріччя стане більш сприятливим. Скажімо, Тельцям цей час принесе нові контакти, нове спілкування. У Козерогів, ймовірно, виникнуть нові стосунки. Діви ж у другому півріччі цього року змінять своє оточення, знайдуть нових друзів.

- А як почуватимуться цього року народжені під знаком Вогню (Овни, Леви, Стрільці)?

— Ці знаки — більш активні, діяльні. Для них сприятливою буде перша половина року. В цей час вони зможуть зреалізувати якісь свої амбітні плани — рік Змії їм такі можливості дарує. Друга половина року буде для них складнішою, але вона дасть можливість насолоджуватися плодами попередніх своїх зусиль, здійснених у першій половині року.

- Усіх українців цікавить, на що варто сподіватися Україні, як державі, у 2013 році?

— В астрології характерними вказівниками змін у суспільстві здавна вважаються сонячні та місячні затемнення. Упродовж цього року відбудеться аж п’ять таких затемнень. Три з них відбудуться упродовж одного місяця. Наприкінці весни, 25 квітня, буде місячне затемнення, 10 травня — сонячне та 25 травня — знову місячне затемнення. Це є рідкість. Тому наприкінці квітня та на початку травня у цілому світі буде спостерігатися загострення стосунків, виникатимуть конфлікти, відбуватимуться якісь зміни. Для людей це буде емоційно нестабільний період. З іншого боку, це сприят-ливий період, аби щось у житті змінити на краще, але тільки шляхом зміни внутрішнього себе. Це буде дуже важливий період для кожного з нас! Все, що відбуватиметься наприкінці квітня та упродовж травня, впливатиме на нашу майбутню долю упродовж наступних років. Якщо в цей час перебуватимемо у пригніченому стані — будемо відчувати це і надалі. Це надзвичайно сприятливий час для внутрішнього вдосконалення, для набуття та розвитку якихось позитивних якостей, для викорінення згубних звичок.

Якщо розглядати гороскоп для України — то нашу державу очікують у 2013-му два важливі та напружені періоди. Перший — про що вже говорили — з кінця квітня до кінця травня, другий — друга половина жовтня та перша половина листопада. Наприкінці травня та на початку листопада можемо спостерігати ймовірні зміни політичного устрою чи зміни в парламенті, які принесуть певне покращення. Одними з найсприятливіших періодів для України стануть липень та грудень. Ці місяці будуть особливо сприятливими для українців.

- Оскільки Змія — символ муд-рості, то чи можемо ми сподіватися у 2013-му на вияви мудрості в українському політикумі? Зокрема, чи зміниться доля політичних в’язнів — Юлії Тимошенко та Юрія Луценка?

— Ці зміни можуть відбутися, але не раніше, як у травні, бо вони будуть пов’язані з тими змінами у владі, які відбудуться і які стануть поштовхом до цього.

- Що чекає українців у фінансових питаннях?

— Людям варто усвідомити, що насправді водяна змія дає великі можливості у фінансовій сфері, особливо в першій половині року. У більшості людей виникатимуть сприятливі можливості. Просто треба буде вміти швидко і обдумано реагувати, тобто володіти холодним розумом та гарячим серцем. І не сумніватися, коли настає час діяти активно. Але перед тим, як діяти, — думати. Друга половина року буде більш пасивна з точки зору наданих можливостей, це вже буде час підбиття підсумків. Отже, якщо людина не скористалася наданими їй у першій половині року можливостями, то ніяких результатів не буде.

- Фінансисти навперебій прогнозують падіння гривні. Що з цього приводу кажуть астрологи?

— Зміни курсу будуть, і, на мій пог-ляд, уже починаючи з лютого. Але ці зміни курсу не призведуть до тих критичних явищ, які спостерігалися, скажімо, у 2008 році. Ми можемо бачити якісь певні зміни, але, повторюся, критичних змін зорі не віщують.

- Чи загрожуватимуть Україні у 2013-му (все-таки рік з непопулярним числом «13») якісь природні катаклізми?

— Що можемо очікувати? Наприкінці травня та на початку червня зростає ймовірність техногенних аварій, природних катаклізмів. Але усе це середнього масштабу. Україна з точки зору природних катаклізмів є маловразливою. Але можливі аварії у шахтах, повені (скажімо, у Закарпатті, хоч і у незвичний час). Для світу цей рік нічого вкрай загрозливого не підготував. Сейсмічну активність у світі спостерігатимемо лише ближче до 2017, 2020 та 2022 років.