Передплата 2024 «Добра кухня»

Тамерлан шукав музичну супутницю, а знайшов дружину

Відомий український дует TamerlanAlena — про творчість, відпочинок і особисте життя.

TamerlanAlena — єдиний український r’n’b ( музичний стиль “ритм і блюз”) дует, який знають не лише в Україні. Треки творчого тандему підкорили вершини “чартів” радіостанцій, залишивши далеко позаду багатьох «ветеранів» шоу-бізнесу. Більшість кліпів TamerlanAlena знімають у США, співпрацюють з американською компанією звукозапису Universal, пишуть хіти для українських зірок естради. На початку проекту їхні взаємини були суто творчими: пристрасть та кохання вони зображали лише на сцені та в кліпах. Вони  багато років перебували в творчому тандемі, який переріс у велику любов і міцний союз. А скріпив цей союз їхній син Тимур.

- Хто був ініціатором створення дуету TamerlanAlena?

- Тамерлан: Ми створили дует у листопаді 2009 року. Перед цим мали окремі сольні проекти. Якось побачив Альону, послухав її творчість і подумав, що нам треба співати разом. Тоді ми записали пробний трек “Расстояние”, який і дав старт нашій спільній творчості.

- Альона: Всі дати у нас пам’ятає Тамерлан. Ініціатором групи я би назвала нас обох, хоча саме Тамерлан собі шукав музичну супутницю. І його вибір впав на мене. Мабуть, це доля...

- А потім ви одружилися?

- Тамерлан: Так, через три роки.

- Альоно, Тамерлан романтично освідчився у коханні?

- Це було у новорічну ніч 2013 року. Ми відпрацювали кілька концертів і їхали машиною до моїх батьків у Черкаси. Коли годинник пробив 12-ту, він подарував мені книжку Януша Вишневського “Самотність у мережі”. А за півгодини Тамік зупинив машину, навколо - святкові феєрверки, і каже: «Хочу, щоб ти знала, що в мене стосовно тебе серйозні наміри». Й подарував каблучку з блакитним камінням. Коли дісталися до батьків, почали святкувати одночасно Новий рік і заручини.

- Подружні стосунки не заважають творчості?

- Альона: Навчилися відмежо­вувати роботу від дому. Спочатку у нас були складні роки, адже ми притиралися одне до одного. Якоюсь мірою між нами навіть була боротьба за лідерство — хто головніший, за ким останнє слово, хто вирішує у музиці, а хто у менеджменті проекту. А потім все стало на свої місця, і тепер нам комфортно удвох.

- Ви називаєте себе Тамерланом. Чому обрали такий псевдонім?

- Тамерлан: Я свого часу захоплювався Сходом, його історією і філософією. Також займався професійно спортом, і мене захопила постать Тамерлана, який підкорював держави. То вирішив, чом би й ні?! А справжнє моє ім’я — Юрій Толоконніков.

- Альона: Нас завжди запитують, якої ми національності. Відповідаємо, що ми інтернаціональний дует. Моє справжнє прізвище Омаргалієва - казахське, маю східне коріння по батьковій лінії.

- Називаєте neo r’n’b групою. Ви першими в Україні запровадили цей стиль?

- Тамерлан: Так, ми перші виконавці у нашій країні стилю neo r’n’b. Хоча давно були його прихильниками. Зараз все модернізується, і цей стиль — це щось нове з елементами різних трендових звуків.

- Альона: Раніше ніколи не слухала вітчизняну музику і наших артистів, бо мені завжди подобалися соул, neo r’n’b і хіп-хоп. Коли були часи відеокасет, записувала собі яскраві neo r’n’b-шні кліпи.

- Хто створює образи для ваших виступів?

- Альона: Більшість артистів співпрацюють з дизайнерами та стилістами, які добирають речі з урахуванням сценічного образу артиста, його побажань і особливостей фігури. Більшість моїх сценічних суконь короткі і незручні. Це частина сценічного образу. У житті я рідко одягаю такий відвертий одяг. Однак у виборі сценічного вбрання останнє слово все ж за мною: я не одягну того, що мені не подобається, навіть якщо ця річ буде дуже модною.

- Чула, незабаром у вас вийде новий альбом...

- Тамерлан: 31 березня вийде наш третій альбом, і кожна пісня у ньому не схожа на попередню — це різні стилі, напрямки і навіть теми.

- Альона: Робимо все для того, аби кожна наша пісня пішла “в народ”. Наприклад, повільна “Какого цвета” чи “Измены”, що записана у стилі хіп-хоп. В останній я навіть зачитала реп. Давно мріяла про це. Сподіваюся, молоді сподобається.

- Кліпи також знімаєте?

- Тамерлан: Звісно. Недавно знімали чотири доби кліп “Она не виновата”. У кліп залучили професійних акторів, для яких проводили кастинги. Вперше у кліпі ми зіграли ролі самих себе.

- Ви багато гастролюєте. А як проводите вільний час? Які маєте захоплення, окрім музики?

- Тамерлан: Вільний час проводимо з родиною і друзями. Скажімо, коли на вулиці тепло, влаштовуємо “пікніки” - готуємо м’ясо просто неба, виносимо величезні колонки...

- Ваш трирічний син Тимур — майбутній музикант? Чи має нахил до чогось іншого?

- Тамерлан: Те, що він музикант, — сто відсотків! Але не лише музикою захоплюється. Намагаємося розвивати його різнобічно, насамперед, багато уваги приділяємо вивченню іноземних мов. Діти у трирічному віці “всмоктують” у себе мови, як губка вологу. А ким він стане — не знаю. Час покаже.

- Альона: У Тимура вже є музичний слух і чудова пам’ять. Він добре запам’ятовує пісні, слова. Вже вміє читати. Наразі я не бачу його конкретних захоплень. Він знає, його мама й тато — артисти.

- Якою була ваша остання подорож, не пов’язана з роботою?

- Тамерлан: Взимку ми чудово відпочили у теплих краях. У нас була велика компанія — вісім осіб, серед яких троє дітей. Якби зараз випала нагода, із задоволенням поїхали б до Італії. Давно мріємо побувати у цій країні.

- Альона: Тамерлан давно мріє про тур Європою на автомобілі. Хоче зібрати усю родину, щоб разом поїхати у подорож. Мені ж більше подобається відпочинок на березі моря — щоб можна було полежати на сонечку, відпочити у гарному готелі.

- Хто для вас найголовніший порадник і приклад?

- Тамерлан: Найголовнішими порадниками для нас, без сумніву, є наші близькі люди. Коли потребуємо поради, завжди звертаємося до рідних з проханням підказати.

- Альона: Люди, до яких ми прислухаємося, — ті, хто досягнув певного успіху. Це — старші друзі і, безперечно, наші батьки. Скажімо, моя тітка — актриса. До її думки завжди прислухаюся. Тому що співак — це не лише артист, а й актор. Він переживає свої пісні на сцені. Кожна пісня — окрема історія, наче кадри з фільму.

- З дитинства мріяли про музичну кар’єру?

- Тамерлан: Я був студентом юридичного факультету. Мій батько хотів бачити мене прокурором-слідчим, але в якийсь момент зрозумів, що це геть не моє, й залишив навчання. А ще серйозно займався спортом. Був чемпіоном України з дзюдо, призером міжнародних змагань. Готувався навіть до участі в Олімпійських іграх, але травмував спину, і довелося покинути.

- Альона: А я завжди бачила себе лише на сцені й не уявляла, як можна піти навчатися на юриста або економіста. І батьки мене у цьому підтримували.

Довідка «ВЗ»

TamerlanAlena —  neo r’n’b група, що поєднує актуальні музичні стилі синтипоп, сучасний  r’n’b і електро-денс. Проект було створено у 2009 році. За цей час артисти випустили два альбоми, на черзі — третій.  Дует активно гастролює. На початку року відбулися аншлагові концерти у кількох містах Німеччини та в Ірландії.

У 2013 році дует став ще й сімейним дуетом. Подружжя виховує трирічного сина Тимура.

Фото надала PR-служба TamerlanAlena.

Схожі новини