Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Даша АСТАФ’ЄВА: «Якщо буде плюс 16% ВВП, покажу Яценюкові голі груди»

Найяскравіша солістка гурту NIKITA – про маленькі радощі простого люду, пошук гармонії на сцені і поза нею та про перший український експериментальний фільм еротичного характеру

Яскрава, сексуальна, шокуюча, провокативна... Саме такі епітети найчастіше можна побачити поруч з іменем Даші Астаф’євої. Молодь її наслідує, пафосні інтелектуали лише плечима знизують, а затяті домогосподарки затуляють очі чоловікам, коли по телевізору показують кліпи гурту.

Як би там не було, та дівчата з групи, а особливо Даша, без уваги, хай часто дистанційної, не залишаються.

— Ваші сценічні костюми — дуже відверті. Комфортно почуваєтеся у них?

— Я, як і Нана та Юля, беремо участь у створенні костюмів і обговоренні іміджу загалом. Часто наші костюми агресивні, сексуальні, відверті. Вибираємо те, що не насміляться одягнути інші виконавці. Спірне питання, наскільки це комфортно... Та коли виходиш на сцену, стан ейфорії перепов­нює так, що забуваєш про все.

— У вас була спільна фотосесія з журналістом Романом Вінтонівим, він же Майкл Щур. В Інтернеті про фотосет вже написали, що “журналіст та знаменитість помірялися грудьми”...

— Знятися для журналу Esquire було моєю мрією. Після Playboy він мій улюблений. Тематику фотосесії придумав фотограф. Все було цілком гармонійно. Серйозний і граціозний Майкл і я — така розкута та весела.

Щодо Майкла, то це чудова людина, щирий українець. Знайомство з ним додало мені ще більше сил, віри і надії у те, що все у нашій країні буде добре. Майкл досить стриманий в емоціях чоловік. Люблю таких скромних людей. Він багато розповідав про свою дружину Аманду. Дні, проведені з такими людьми, як Майкл, не називаю роботою, для мене це свято.

— Ваші груди — це подарунок природи?

— Звичайно! Коли якісь пластичні хірурги коментують, що у мене і ринопластика, і ще бозна-що, відповідаю, що гріш ціна таким спеціалістам. Готова на будь-який експеримент, щоб довести: я — натуральна!

— Під час розмови з Майк­лом Щуром ви пообіцяли показати груди прем’єру Яценюку, якщо ВВП буде плюс 16%. Дотримаєте слова?

— Так, якщо ВВП буде плюс 16%, зроблю це. Для мене важливо, щоб громадяни нашої країни могли дозволяти собі маленькі і великі радощі. Я народилася у простій сім’ї, тож розумію, наскільки важливо, щоб близькі та рідні мали змогу дозволяти собі елементарні речі — відпустку, похід усією родиною в кіно...

— Тобто обіцянку виконаєте?

— Ще й станцюю (сміється. — Авт.).

— Ви зізналися, що не голосували на нещодавніх виборах...

— Для мене політика — та річ, яку ніколи не зможу зрозуміти. Не скажу, що я за чи проти, однак голосувати за людей і не знати, що принесе завтрашній день...

— У соцмережах активно обговорюють ваш виступ, під час якого ви нібито віддали бюстгальтер на аукціон, щоб виручені за цю річ кошти пішли на потреби АТО. Навіть Ірина Білик написала з цього приводу, що за такі «огидні» вчинки артистів варто бойкотувати...

— Це все неправда. Не було такого. Вперше це коментую, оскільки для мене ця тема досить болюча. Ми виступали у Запоріжжі і, як завжди, виклалися на усі сто. Швидше за все, цю плітку пустив той, хто не був на тому концерті. Іра просто попалася на гачок, закинутий жовтою пресою. У будь-якому разі, моя совість чиста.

Звичайно, сценічний виступ гурту — це привід для якихось фантазій... Після того виступу у Запоріжжі і публікацій у пресі мені телефонували близькі, друзі і підтримували мене... Знаєте, навіть якби я так вчинила — однаково це було б на поміч людям, які нині воюють. Коли я справді допомагаю, намагаюся цього не афішувати.

— Чому ж лише зараз розповіли про своє бачення історії “Астаф’єва-бюстгальтер-АТО-Білик”?

— Не виправдовую себе і не робитиму цього й надалі. Для мене важливо, що найрідніші та найближчі знають, що я насправді робила, а чого ні. А доводити усім, що не шукаю собі чоловіка-олігарха, що не хочу бути мегабагатою чи мегазнаменитою... Навіщо?

Батьки мають власний дім, у мене є авто, однак я не власниця якихось казкових багатств. Гроші ніколи не викликали у мене особливого пієтету.

— Дашо, у вас чудова фігура, яку демонструєте не лише на концертах, а й на світлинах. Це все заслуга йоги?

— Йога уже давно для мене не просто тренування. Рекомендую її усім тим, хто не може знайти виходу. Вона наче ковток чистого повітря, що дарує нове життя. Напевно, це найкраще відкриття у пошуку гармонії.

Загалом кілька разів на тиждень займаюся йогою, ходжу у спортзал та бігаю. Нещодавно знову почала відвідувати заняття із тайського боксу. Такі тренування для мене найгармонійніші. Звичайно, втомлюю­ся, інколи це дуже складно поєднувати з роботою, та, попри це, отримую від цього задоволення. Це робить мене щасливою.

— Вегетаріанкою ще не стали?

— Кілька років не їла м’яса. Нині інколи куштую курятину і просто не можу відмовитися від сала. Та планую найближчим часом це зробити.

Дуже люблю тварин, відчуваю їхню енергію. З дитинства приносила всяку живність додому. Мама з татом мене за це завжди сварили. Вони виховані так, що тварин не потрібно тримати у домівці. Коли дідусь заходив на подвір’я, усі коти та собаки в різні боки втікали, так боялися його.

— Спілкуючись з вами, забуваєш про агресивно сексуальний імідж улюблениці Г’ю Гефнера...

— Мені одна дівчинка написала, що мріє зі мною поснідати. Відписала: “Чому б і ні?”. Зустрінемося найближчими днями. Можливо, власноруч приготую сніданок.

Я за те, щоб вміти бачити і чути оточення. Можливо, вже досить дбати лише про себе, про власний світ і спокій?

— Стверджуєте, що ви відкрита людина, однак ваше особисте життя — таємниця...

— Все, що можу сказати, то це те, що нині у мене нікого немає. Коли маю якісь стосунки, намагаюся їх не афішувати, бо, на жаль, так склалося, що усі лише поради роздають, обговорюють, критикують. Люди полюбляють фантазувати, що я люблю якихось багачів.

Не було ще такого, про що хотіла б розповісти і поділитися. Не чекаю того, хто врятує мене від самотності. Хочеться зустріти людину, з якою буду літати. Хоч би й уві сні.

Живу в орендованій квартирі і все частіше прокидаюся з відчуттям, що хочеться комусь приготувати сніданок, чекати його з роботи, телефонувати, щось планувати... Звичайно, насолоджуюся вільним часом, можливістю зай­матися улюбленими справами, нагодою, коли за сніданком можу не поспішаючи почитати. Це все класно, однак такі моменти хочеться з кимось розділити.

— Чи правда, що виконуватимете одну з головних ролей у першому українському еротичному фільмі?

— Так, це буде експериментальна стрічка. Нині весь вільний час проводжу за роботою над картиною. Виходить все дуже щиро, усе більше й більше закохуюся у головного героя (усміхає­ться. — Авт.). Він саме такий чоловік, якого бачу у мріях.

Довідка «ВЗ»

Даша Астаф’єва народилася 4 серпня 1985 року в Орджонікідзе, що у Дніпропетровській області. Модель, актриса, художниця, солістка гурту NIKITA. Автор соціального проекту #UKissForPeace (поцілунки заради миру). Перша українка, яка завою­вала титул ювілейної 55th Anniversary Playmate журналу Playboy (таких дівчат лише 11 у світі). Отримала його за результатами телевізійного голосування глядачів США, після участі в американському реаліті-шоу Girls Next Door (Е! Сhannel).