Передплата 2024 «Добрий господар»

Лілія РЕБРИК: “З народженням дитини в організмі жінки відкриваються нові шлюзи. Готова ще народжувати”

Лілія Ребрик — одна з найяскравіших ведучих українського телепростору. Окрім того, Лілія є популярною акторкою театру та кіно. А нещодавно вона спробувала себе ще у одній ролі — ролі мами. Про стрімку кар'єрну стежину, стосунки з чоловіком та щасливе материнство Лілія Ребрик відверто розповіла кореспонденту “ВЗ”.

— Ліліє, ви дуже різнопланова особистість — закінчили музичну школу за класом фортепіано, майстер спорту з художньої гімнастики, активно займаєтесь акторським мистецтвом, є популярною телеведучою...

- Спортивна та музична школи відіграли значну роль у моєму житті, вдячна педагогам, які були причетні до того. Проте цю сторінка вже перегорнула, і вважаю, що гідно. Не думаю, що колись повернусь до викладання музики чи спорту. Наразі в моєму житті є телебачення й акторська діяльність. І не дай Боже, щоб настав момент, коли прийдеться обирати щось одне. Намагатимусь поєднувати ці дві гілки мого життя. І саме в цьому є щастя. Люблю бути зайнятою зранку до ночі, бігти із однієї роботи на іншу. Чудово, коли любиш те, чим займаєшся. Але віднедавна після роботи чимдуж поспішаю додому, тому що мене чекають рідні люди, для мене оце і є сенсом життя на сьогоднішній день.

- Ви є ведучою проектів розважального жанру. Про передачу більш серйозного спрямування не думали?

- Думала, але для цього мені потрібно змінити, в першу чергу, зовнішній вигляд, тому що на телебаченні присутній момент типажу. Не знаю, можливо, колись у житті буде і така сторінка, адже мені завжди були цікаві випуски новин. Але поки що мене у таких проектах не бачать (сміється. — І. К.). На даний час розважальна тема мені ближча і притаманна для мого зовнішнього вигляду.

- Вже понад десять років працюєте у Молодому театрі. Чим для вас є театр?

- Театр — це та відрада, яка гріє зсередини. Це те, чому навчалась, це є моя професія, моя емоційна потреба. Все, що пов’язано із театром в душі відгукується теплом. Люблю своє місце в театрі, дуже ціную його. Вірю, що попереду мене чекають нові цікаві ролі, те, від яких не зможу відмовитись.

- Про яку роль у кіно мрієте?

- Наразі у мене в кіно більше характерних ролей, а хотілося б зіграти щось драматичне.

- Викладаєте у Київському університеті пластику.

- Почала викладати в університеті із запрошення мого художнього керівника Зимньої Валентини Іванівні, їй, до речі, в цьому році виповнилося 85 років. Це неймовірний, шалений педагог, у хорошому сенсі цього слова. Її енергії вистачило б на всіх студентів разом узятих. Не перестаю захоплюватися нею і дивуватися, як таке взагалі можливо. Коли Валентина Іванівна запропонувала попрацювати у неї в майстерні, не могла відмовитися. Для мене це було відповідально, цьому треба приділяти багато часу. Зараз в університеті я перебуваю у декретній відпустці, тому що не можу повністю присвятити себе цій справі. Але, думаю, з часом повернусь до викладання.

- Участь у шоу “Танці з зірками” докорінно змінила ваше життя. На танцювальному паркеті ви зустріли свого теперішнього чоловіка Андрія Дикого. Наскільки він є романтичною особистістю?

- Навіть з народженням дитини, романтика має місце в наших стосунках. Це прекрасно.

- Минулого року ви стали мамою. На світ з'явилася ваша спільна з Андрієм донька Діана. Кажуть, після народження дитини, у жінки змінюється внутрішній світ, вона по-філософськи дивиться на довколишність. У вас теж так?

- Філософський погляд на життя з'явився під час вагітності. Цей стан народився зсередини. Зрозуміла у той період свого життя, що знаю трішки більше, ніж жінки, які не відчували радості материнства. Не перестаю захоплюватися тим, якими нас створила природа, і усім, що відбувається з жіночим організмом — як це все продумано, розумно і красиво. З народженням дитини в організмі жінки відкриваються нові шлюзи. Готова ще народжувати. Розумію, що у період, коли годую груддю Діанку, мені притаманне відчуття наповненості, як у прямому, так і переносному сенсі цього слова. Так хочеться це відчуття якомога довше продовжити, і не втратити його навіть після того, як перестану годувати груддю.

- Ліліє, до самісіньких пологів глядачі бачили вас у кадрі. Все частіше сучасні ділові мами не йдуть у декрет. Яку політику ведете ви і на кого залишаєте доньку, коли йдете на роботу?

- Ми із чоловіком пораємося без нянь, бабусь і дідусів. Намагаємося все робити своїми силами, адже не хочеться пропустити важливих моментів у житті доньки. Кожен день Діанка “видає” щось новеньке. Діти — це найголовніше призначення людини і найбільше щастя, яке має бути у житті. Народження дитини ні в якому разі не заважає моїй роботі.

- Як вам загалом роль мами? Чоловік допомагає змінювати підгузки?

- Роль мами — це прекрасно. Андрій буває і татом, і мамою (сміється. — І. К.). Чоловік не лише змінює підгузки. Він — чудовий тато, не знаю як він знає все, що потрібно робити з Діаною. Навіть його мама дивується, звідки у нього всі ці навички. Напевно, це і є батьківський інстинкт, про який колись написав хтось розумний, і Андрій є тому яскравим прикладом. Те, як він вправно справляється з Діанкою, зі сторони викликає захоплення і розчулення. Не перестаю їм казати, які вони обоє у мене чудові! В ролі батьків відчуваєш велику відповідальність. Коли ще ходила вагітною, весь час з Андрієм задавалися питанням, якими ми будемо батьками. Дуже хочеться справлятися з роллю матері і батька на відмінно. Хочеться бути прикладом для доньки, а також бути другом для неї. Прагнемо виховати цю маленьку людину цікавою особистістю, хочеться прищепити їй інтерес до життя. Тому проводимо максимальну кількість часу разом. Хтось, можливо, скаже, що ми — божевільні батьки, які беруть малечу скрізь на знімальні майданчики. Але я вважаю, що нічого не може бути краще, аніж проводити весь час разом. Нехай дитина бачить, знає, захоплюється, тішиться і розвивається разом з нами. А ми розвиваємося разом з нею.

- Знаємо, якою є Лілія Ребрик як актриса, телеведуча. А якою ви є як жінка, дружина? Любите куховарити, займатись домашніми справами?

- Якою я є дружиною, напевно, краще скаже мій чоловік. А він постійно говорить, що я для нього найкраща, і я йому вірю (сміється. — І. К.). Щодо домашніх справ, то у нас немає розподілу обов'язків. У кого є час, той і робить. Єдине правило — усе, що робиться у квартирі, робиться з гарним настроєм, любов'ю, самовіддачею. Величезне щастя, коли можемо все це робити в чотири руки. А з часом, коли Діанка підросте, думаю, будемо робити усе у шість рук. Любимо приймати гостей і дуже приємно чути від них, що у нас у домівці панує затишок. Для нас побут — це щось приємне, домашнє. Саме про такий побут мріяла.

- У вас чудова фігура. Дотримуєтесь дієт чи просто виконуєте певний комплекс фізичних вправ?

- Дякую. На щастя, у мене не було потреби дотримуватися дієти чи навантажувати себе фізичними вправами після пологів. Діанка вимагає постійної уваги, з нею потрібно багато гратись, а це дуже приємне фізичне навантаження. Тому всі заняття фітнесом мені чудово замінює Діана Андріївна (сміється. — І. К.). І, звичайно ж, можемо з Андрієм потанцювати по будинку. Чому б і ні. Для цього не обов'язково ходити до спортивної зали. Це чудова фізична зарядка і черговий ковток позитивного настрою.

- Ви родом із Чернівців. Часто буваєте у рідному місті? У вас там залишились батьки, рідні?

- Звичайно ж, хотілося б частіше бувати на малій Батьківщині. Є бажання і є до кого їздити, нас завжди там чекають. Проте зараз зручніше моїм батькам приїздити до нас. При першій можливості, вони сідають у автомобіль і приїжджають до онуки. Ми їздили у Чернівці на Новий рік і збираємося поїхати до рідних на Пасху. Для поїздки з немовлям це не рідкі візити.

Довідка “ВЗ”

Лілія Ребрик (повне ім'я — Ліліана) народилась 8 травня 1981 р. у м. Чернівці. Закінчила музичну школу за класом фортепіано. Майстер спорту з художньої гімнастики. 2001 р. закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого (курс Валентини Зимньої). У Київському Академічному Молодому театрі працює як актриса з 2001 р. З 2006 р. — ведуча «Прогнозу погоди» на українському телеканалі СТБ, з 2008 р. — ведуча телепроекту талант-шоу «Танцюють всі!» (СТБ), з січня 2009 р. веде на цьому ж каналі «Неймовірні історії кохання». 2011 р. брала участь у шоу «Танці з зірками» на телеканалі СТБ у парі з Андрієм Диким. 23 грудня 2011 р. Лілія Ребрик і Андрій Дикий побралися. 30 серпня 2012 р. у пари народилася донька Діана.

Схожі новини