Передплата 2024 «Добра кухня»

Генерал Рудяк спілкувався з журналістами «не під протокол»

Перебуваючи у редакції «ВЗ», керівник міліції Львівщини розповів про резонансні злочини, барсеточну мафію, не оминув і політичних питань

27 вересня в гостях у високозамківців побував начальник ГУ МВСУ у Львівській області генерал-майор Олександр Рудяк. Журналісти “ВЗ” та інших ЗМІ отримали можливість “неформально” поспілкуватися з головним міліціонером Львівщини, який погодився відповідати на запитання “не під протокол”.

Чи не найбільше журналістів цікавив хід розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом замаху на життя кримінального авторитета Вови Морди, якого генерал коректно називав “потерпілим Володимиром Дідухом”. За словами Олександра Рудяка, наразі слідчі відпрацьовують дві версії щодо мотивів замаху, які можуть допомогти вийти на замовників злочину: помста та комерційна діяльність потерпілого (офіційно Дідух очолює благодійний фонд).

Через журналістів генерал попередив автовласників, що на теренах області “працюють” “гастролери-барсетники”. Отож водіям не варто ловити ґав та слід зачиняти дверцята автівок, навіть виходячи з них “на секунду”. За останні три тижні на Львівщині викрали три дорогі іномарки. За цими злочинами, припускають міліціонери, найімовірніше також стоїть група вправних “гасгролерів-автозлодіїв”. Утім, загальна кількість викрадень автотранспорту в області за останні місяці зменшилася на двадцять відсотків.

Генерал, не намагався лише рапортувати про успіхи міліції. Хоча останнім часом були і розкриття резонансних убивств, і викриття хабарників високого рангу. Нещодавно, розповів він, з формулюванням “за дискредитацію міліції” було звільнено кілька червоноградських правоохоронців. Вони вдерлися на подвір’я будинку підозрюваних у зберіганні наркотиків, застрелили там собаку та побили вікна. Матеріали про цей “огляд місця події” служба внутрішньої безпеки міліції скерувала в прокуратуру.

(Детально про зустріч журналістів з керівником міліції Львівщини генерал-майором Олександром Рудяком читайте у наступних номерах “ВЗ”).

Схожі новини