Передплата 2024 «Добра кухня»

Тірамісу без яєць

Рецепти від читачів «Доброї кухні»

  • 300 г печива савоярді
  • 300 г сиру маскарпоне
  • 350 г вершків від 30%
  • 4 ст. ложки цукрової пудри
  • 150 мл міцної кави
  • 1-2 ст. ложки коньяку
  • 1 ст. ложка какао-порошку

Крем. У мисці з’єднати маскарпоне та цукрову пудру.

Вінчиком або лопаткою перемішати до однорідності.

Можна скористатися міксером, але збивати на мінімальній швидкості і недовго.

Жирні вершки перелити у велику ємність і збити на м’яку піну. Щоб вершки добре збилися, вони мають бути холодними, а також додатково охолодити ємність і вінчики міксера.

Невеликими порціями до сирної маси додати збиті вершки. Перемішати крем акуратно вінчиком або лопаткою.

Заварену охолоджену каву перелити в глибоку тарілку і додати коньяк або ром. Якщо не любите міцні напої, можна алкоголь не використовувати.

У каву по одному за раз занурювати печиво савоярді, буквально на 2-3 секунди, бо печиво швидко розмокає.

Змочене у каві печиво викласти щільним шаром на дно форми 13х24 см або для порційної подачі у склянки. Шар печива покрити кремом і розрівняти.

Далі знову викласти шар печива, змоченого у каві, і знову покрити його кремом.

Зверху тірамісу покрити шаром какао-порошку або натертим шоколадом. Поставити десерт у холодильник на 2-3 год або довше, тільки після цього крем трохи застигне і тірамісу буде легко нарізати на порції.

Якщо немає відповідної форми, то скласти тірамісу можна відразу на тарілці. Крем у такому разі найзручніше наносити за допомогою кондитерського мішка зі звичайною круглою насадкою. А от якщо порцій потрібно зробити багато, то краще складати тірамісу у склянках.

Оксана Швець, м. Київ.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини