Передплатити Підтримати

У вересні літр традиційного українського борщу коштував 10 гривень


Академік орієнтувався на традиційний рецепт борщу, куди входять 20 продуктів, і середню роздрібну ціну продуктів у вересні. Для приготування літра борщу пішло 350 г капусти — 95 коп., 250 г буряка — 58 коп., 50 г моркви — 17 коп., 120 г цибулі — 27 коп., 75 г томатної пасти — 1 грн., 200 г картоплі — 38 коп., 20 г кореня петрушки — 8 коп., 150 г солодкого перцю — 40 коп., 20 г часнику — 40 коп., 20 г кропу і петрушки — 15 коп., 100 г квасолі — 40 коп. Вартість овочів становила 4,78 грн. Крім того, було використано 100 г свинини — 4,09 грн., 40 г олії — 56 коп., 10 г цукру — 6 коп., 10 г оцту 3% — 2 коп., 15 г сметани — 26 коп., 6 г борошна пшеничного — 3 коп., 10 г сала-шпик — 20 коп.