Передплата 2024 ВЗ

Недолугість - слово, яке описує рускіх

В них дуже короткий горизонт планування, більшість живе одним днем, не думаючи про завтра, не кажучи вже про віддалене майбутнє

Якось так вийшло, що в 2009 році, я жив у санкт-петербурзі, стажувався в художній академії імені Рєпіна. Нас у групі було близько двадцяти слухачів, двоє з України, решту з усієї росії, від москви до новосібірска.

Якщо мене би попросили охарактеризувати одним словом рускіх, це – недолугість, при чому якась тотальна, плюс інфантилізм та спонтанна агресивність.

В них дуже короткий горизонт планування, більшість живе одним днем, не думаючи про завтра, не кажучи вже про віддалене майбутнє. Їхні народні казки про скатєрть самобранку, Ємєлю, ведмедя з рукавичкою дуже і дуже добре їх характеризують.

Я дивлюсь, як вони зі зневагою реагують на санкції, а вони дійсно невибагливі: постелити газетку, випити стакан водки, закусити кількою з консерви і витерти руки в штани — це якраз про них. Рубаха-парень, який рве на собі сорочку для бравади, а потім ходить місяць на холоді голий.

Обмеженість, яка граничить з примітивізмом. Я спілкувався з професурою, 99% не говорить ніякою мовою, крім російської, одиниці з них були за кордоном, звідси обмеженість і свята впевненість у вищості рускої культури над усім світом.

В Академії 80% робіт на тему велікай атечественой або блокади лєнінграда. Вони ментально застрягли десь у сорокових. Як наслідок інфантильності та відсутності критичного мислення, в голові повна каша з побєдобєсія, іконок сталіна і царя, іскандерів і хлєбанія щєй лаптями.

В них є круті специ, але вони, як дресовані ведмеді на велосипеді, вміють робити один рух.

Одна одногрупниця з москви, виявилася зовсім адекватною і з тверезим поглядом на усю їхню політику та пропаганду. То група піддала її повному остракізму, в деканаті відверто погрожували, що не дадуть диплому, і всіляко принижували. Пізніше, через фейсбук, я взнав, що вона емігрувала в США.

Мене не рухали, тому що я для них по замовчуванню був бандерівцем. А коли я навів порядок у своїй майстерні, все перемив, поскладав, докупив потрібні інструменти, почали називати куркулем. А вони як приїхали в брудну майстерню, так пів року в ній і працювали. Один раз я зайшов до них в гуртожиток, я такого срачу в житті не бачив.

Зараз в мережі є багато дзвінків полонених до своїх матерів, ви ж чули якими матами вони одне з одним говорять? Я від свого діда, який пройшов десять років сталінських таборів, не чув в житті жодного матюка. А для них це абсолютно норм, коли професор або декан пояснює щось студентам.

Західні країни захоплюються їхньою культурою, а там абсолютно дикий край, закон сили, обмежене та спите населення, затуманене пропагандою. Це дикий ведмідь, який дуже хоче насильно всіх обнімати, і всіх душить.

Джерело

Схожі новини