Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мінські угоди – «всьо»!

З останніх буремних подій в Україні робимо один нехитрий висновок — Мінські угоди можна сміливо списувати в архів.

Тепер вже остаточно зрозуміло, що найближче майбутнє окупованих на Донбасі територій— це друге Придністров’я.  З єдиною різницею, що ОРДЛО, на відміну від Придністров’я, примикає до території Росії. Тому анексувати ці українські землі Росії буде значно легше, ніж те саме Придністров’я. Чи здатна Україна щось цьому протиставити? На жаль, ні.  За великим рахунком,  інфіковані російською імперською заразою території Донбасу де-факто вже давно анексовані. Там ходять російські рублі, людям насильно видають паспорти ДНР та ЛНР, які Росія вже визнала, в школах та вишах вчаться за російською програмою, дивляться лише російське телебачення. Українського там не залишилося нічого, окрім спогадів. А якщо  і є якась частина проукраїнських громадян, то Україна має зробити усе можливе, аби ті могли звідти виїхати... Відтак анексія де-юре — це лише питання часу. Деякі експерти, наприклад, Андрій Піонтковський та Андрій Іларіонов, вважають, що це станеться найближчим часом. Так звані керівники Лугандонії можуть офіційно звернутися до Росії, аби вона надала їм військову підтримку. Блокада ОРДЛО — чудовий привід не лише для “націоналізації” підприємств Ахметова, а й для легалізації російських військ. Тобто “офіційного” звернення Захарченка і Плотницького до Росії.  Мовляв, допоможіть, бо Київ нас добиває економічно. Російська пропаганда це подасть як вимушений крок Кремля. Бо як можна кинути російськомовних братів у біді...

Андрій Іларіонов припускає, що спецоперація  з остаточного “віджиму” Донбасу може бути приурочена до 6-7 квітня - третьої річниці так званої “русской весны”.  У Росії вже немає іншого виходу, іншого маневру, як забрати ці території. Проект “Новоросія” провалився, втулити  ці “молоді республіки” назад в тіло України, як це було передбачено Мінськими угодами, не вдається. А після блокади і припинення будь-яких контактів Києва з ОРДЛО Росії і так доведеться цих “нахлібників” годувати. Тож, хоче Путін цього чи не хоче, а забирати доведеться. Інакше електорат не зрозуміє... А так анексія Донбасу може стати новим подарунком від Путіна своєму потенційному виборцю напередодні президентських виборів у 2018 році. Імперські амбіції так чи інакше треба підживлювати.

До речі, на думку того ж Іларіонова, наступною жертвою імперців може стати Білорусь. Експерт звертає увагу на один момент, який мало хто помітив. 2 лютого цього року у соцмережі ВКонтакте одночасно з’явилося кілька нових груп підтримки: Вітебської народної республіки, Гомельської народної республіки, Могилівської народної республіки, Мінської народної республіки, Гродненської народної республіки, Брестської народної республіки... Отже, після анексії Донбасу, можливо, слід чекати нової істерії “Білорусь наша!”.

Схожі новини