Передплата 2024 «Добра кухня»

Закон про конфіскацію дозволить зачепити статки самих депутатів

Не про Януковича йдеться, а про будь-якого корупціонера в Україні.

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект № 4057 про спецконфіскацію. Документом хочуть повернути в дохід держави 1,5 мільярда режиму екс-президента Віктора Януковича. Цей закон дає можливість зачепити статки самих депутатів або їх спонсорів. Не про Януковича йдеться, а про будь-якого корупціонера в Україні. Який має не доведене, незаконно здобуте майно.

Скільки зафіксовано в деклараціях Юлії Тимошенко за останні 20 років? Практично все по нулях. Скільки в неї є реального майна і реальних доходів? Які видно, але які не випливають з декларації. Де-факто є незаконно набутими як державного службовця вищого рівня. Думаю, йдеться на рівні мільярдів. Принаймні гривневих

Уявімо Юлію Володимирівну, в якої доведених деклараціями доходів немає, а майно є. Ніхто її судити не буде. Але коли-небудь на її майно можуть накласти стягнення. Тепер уявіть собі всіх клієнтів адвоката Власенка, який за сумісництвом є нардепом. А його клієнти - найбагатші люди України - серед них Ахметов, Пінчук. Вони не попросять свого представника у Раді заблокувати закон, який їх позбавляє майна?

Всі розуміють, судити того ж Бойка за його вишки неможливо. Бо у нього все підметено. Ні одного документа він особисто не підписував. А знайти в нього незаконне майно, активи можна. Тому "Опозиційний блок" проти.

Та сама історія із "Самопоміччю". У них є спонсори. При чому з варіантами - працюють у різних областях в різних галузях з Коломойським, Ахметовим, ніби-то з Пінчуком і місцевим дрібними олігархами. Зрозуміло, що їх дуже попросили блокувати цей закон. Основне, що цей законопроект б'є по всіх хто має незаконні фінансові активи. І їх можна за цим законом дуже гарно і красиво конфіскувати.

Законопроект розділяє судовий процес проти людини і щодо майна. Бо в нас конфіскація відбувається тільки на основі рішення суду. Іншого способу немає. Тут вводиться інший спосіб - кримінальну справу проти людини можна навіть не відкривати. Є справа по незаконному майну. І немає ніякої позасудової процедури. Бо дві третини закону описує як в суді має розглядатися ця справа. Рішення суду по конфіскації відділяється від рішення суду по звинуваченню конкретної особи по конкретному злочину.

Джерело: Gazeta.ua.

Схожі новини