Передплата 2024 «Добра кухня»

Янукович «зливає» країну у свій золотий унітаз

Від Януковича можна було чекати чого завгодно. Зрештою, нічого доброго від нього ніхто (окрім хіба що “залізобетонного” електорату Партії регіонів) і не чекав.

Але у найстрашнішому сні не могли приснитися ті страхіття та жахи, до яких він довів країну! Це ж як треба любити владу та гроші, як панічно боятися втратити своє Межигір’я, щоб заради цього жертвувати життям та здоров’ям свого народу?! Янукович нагадує мені дракона, який для виживання пожирає власний народ.

Я вже не вірю в мирне розв’язання конфлікту. Мирних воєн не буває. Це нонсенс. А він ще 30 листопада оголосив нам війну. Ми просто в це не могли повірити. Президент оголошує війну власному народу. Влада — окупант!

Які ж ми усі були наївні та довірливі, щораз вірили у переговори, поступки, компроміси. З ким?! З людиною, яка все життя “розводить лохів”! Адже за три місяці протестів він, по суті, не пішов на жодні поступки, лише маніпулював та обдурював, тим самим заганяючи кризу у глухий кут. Тепер зрозуміло, що по-іншому і бути не могло. Він же сам нас колись необережно попередив, що з влади його так просто не витиснути.

Його філософія та ментальність мають свою “історичну” специфіку: “козлів, які заважають жити”, треба знищувати. Не дай Боже показати слабинку. Це ж не за поняттями. Він просто не здатний на цивілізований діалог. Тому і з Європою нічого не вийшло. Бо Янукович і Європа — це теж нонсенс, абсурд, безглуздя!

Ілюзій вже не залишилось. Влада, яка безсоромно бере людей у заручники, катує і вбиває, не що інше, як бандитсько-терористичне угруповання. З терористами переговорів не ведуть!

Янукович свій вибір зробив. Людської крові вже не змити. Будь-якого морального права керувати цією країною він не має. Для більшості українців — він вже не легітимний керівник держави. Янукович змарнував усі шанси врятувати країну від біди. “Президент Янукович заплямував свої руки кров’ю... Він був єдиним, хто міг запобігти вбивствам, запропонувавши конструктивну співпрацю з демократичною опозицією. Боюся, що Україна прямує до тяжких часів”, — написав у своїй статті міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт. Натомість Янукович, по суті, “зливає” країну у свій золотий унітаз. Єдиний шанс, який залишається для порятунку, як це не парадоксально — парламент. Якщо таки вдасться створити нову більшість, вона у правовому полі все ще може загасити полум’я війни. При цьому залишивши горе-президента поза грою...

Схожі новини